İhtiyacı İçin Lift Üretti Şimdi 20 Ülkeye İhraç Ediyor

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iş makineleri üreten ELSİSAN MAKİNA SAN. TİC. A.Ş., 10 yıl önce fabrikanın yapımı sırasında ihtiyaç duyulması üzerine tasarladığı personel taşıyıcı liftlerini bugün 20 ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye’nin bu konuda en büyük üreticisi konumunda olan şirkette akü ve dizelle çalışan 13 farklı model lift üretiliyor. Liftler, personeli 5,5 metreden 27 metreye kadar yükseğe çıkarabiliyor.

OSB’de fabrika yapmaya başladığı yıllarda lift ihtiyacı olan firma, önceleri liftleri kiralamaya başladı. Liftlerin hiçbirinin Türk malı olmadığını görünce, Türkiye’de üretici olup olmadığını araştırdı fakat o yıllarda Türkiye’de üretici bulamayınca Personel liftlerini kendisi üretmek için çalışmalara başladı. Dört yıl Ar-Ge çalışmalarından sonra yeni model personel liftleri üretmeye başladı. O günden bu yana lift üretimi yapıyor ve 20 ülkeye ihraç ediyor.

Yılda 850 adet lift üreten firma, üretiminin yüzde 60’ını ihraç ediyor. Almanya, Fransa ve Rusya’da bayileri var. 2022 yılındaki hedefi ise yaklaşık 2.000 adet lift üretmek.

(Dr. İlhami Pektaş)