İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülsüm Çalışır Şiran’da Girişimciliği Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülsüm Çalışır Şiran’da Girişimciliği Anlattı

Giriş Tarihi: 14 Mayıs 2024 - 17:31

Son Güncelleme: 14 Mayıs 2024 - 17:34

Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Öğrenci Birliği ve Şiran Sağlıklı Yaşam Kulüpleri işbirliğinde Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda “Girişimcilikte Başarının Anahtarı” konulu söyleşi düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Şiran Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesinde Şiran Dursun Keleş SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Demirağ tarafından Şiran’da eğitim süreçleri ile ilgili bilgiler sunuldu. Program öncesinde İletişim Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları “Çalışır kimdir?” konulu video Şiran’daki katılımcılara izletildi.

Öğrencilerin gözünde “manevi anne” olarak nitelendirilen Prof. Dr. Çalışır, video gösterimi sonrasında sahneye çıkarak, iş hayatında nasıl başarılı olunacağına dair kendi hayat hikâyesinden kesitler sunarak katılım sağlayan öğrencilerle çok değerli bilgiler paylaştı. 

Prof. Dr. Gülsüm Çalışır; Hobbes’ın “İnsan, insanın kurdudur” sözünden hareketle iş hayatında ayakta kalmanın zorluklarına değindi. Azim, kararlık, özverili çalışma, samimiyet ve dürüstlüğün çalışma hayatında başarının anahtarı olduğunu aktaran Çalışır, gençlere kendi iş kariyerlerini planlarken yollarına çıkan ilk engelde pes etmemeleri gerektiğini anlattı. İş hayatında iyi izler bırakacak işlere imza atmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Çalışır, ancak bu sayende farkındalık yaratılabileceğini ve akılda kalıcı olunabileceğinden söz etti.

Etkinlik sonunda Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Balcı, öğrencilerle paylaştığı kıymetli bilgiler için Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

Etkinliğin bilgi ve deneyim paylaşımı açısından katılımcılar için yol gösterici olduğunu ifade eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “İş hayatında başarıya giden yolda girişimcilik ruhunun önemi büyüktür. İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’ın kendi yaşamından örneklerle girişimcilikte başarının anahtarlarını anlatmasının gençlerimize değerli bir yol haritası sunduğuna inanıyoruz. Etkinlikte paylaşılan deneyimler, gelecekte kendi işini kurmak ve kendi kariyerine yön vermek isteyen gençlerimize büyük bir ilham kaynağı olacaktır. Bu vesileyle de etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, bilgi, deneyim ve tecrübelerini gençlerimizle paylaştığı için Prof. Dr. Gülsüm Çalışır hocamıza da teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

image_print

HABERLER