Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

İletişim Fakültesi’nin Akreditasyon Başarısı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü akreditasyon süresince iş birliği sağladığı iç ve dış paydaşlarına teşekkür programı düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü birinci ve ikinci öğretim programları geçtiğimiz Nisan ayında İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından iki yıllığına akredite edildi.

İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, eğitimin kalitesini tescillemek ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına yaklaşık üç yıl önce başlamış ve İLAD’a başvuruda bulunmuştu. İLEDAK tarafından 16-19 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün birinci öğretim ve ikinci öğretim programları iki yıl süreyle 04.04.2024-04.04.2026 tarihleri arasında geçerli olmak üzere akredite edildi.

3 yıllık çalışmanın neticesinde akreditasyon süreci tamamlanan ve akredite olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, bu süreçte Gümüşhane’de iş birliği sağladığı iç ve dış paydaşlarına teşekkür belgesi takdim etti.

İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen programda akreditasyon sürecine katkı sağlayan iç ve dış paydaşlar başta olmak üzere İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri, fakülte personelleri ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.

“Gaye olmadan gayret olmuyor”

Programda akredite olmayı başaran ilk fakülte olan İletişim Fakültesini tebrik eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Bütün kurumlar ve bütün birimler kaliteli değer üretmekten hissesine düşeni aldı. Kuşkusuz bu payı alması gereken kurumların başında eğitim kurumları geliyordu. Üniversiteler de Yüksek Öğrenim Kurumları olarak kalite süreçlerine dahil olmaya başladılar. 2015 yılında Yüksek Öğretim Kalite Kurulu, Kalite Güvence yönergesi ile bu sürece başladı. Böylece üniversitelerimiz bir taraftan bağımsız olan akreditasyon kuruluşları tarafından diğer taraftan da Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından kalite denetleme işlerini hızlandılar. Biz de yeni kurulmuş bir üniversite olmamıza rağmen mezun verme şartı dahil pek çok şartı yerine getirmek ve henüz emekleme sürecinde olan bir üniversite olmamıza rağmen kalite süreçleriyle ilgili şartları yerine getirmeye başladı. Üniversitemiz bünyesinde ilk akredite olmayı başaran ve üniversitemizin gülen yüzü İletişim Fakültesi diğer pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da bayrağı kimseye bırakmadı. Üniversitemizin iki hedefi vardı. İlki uluslararasılaşma diğer ise tüm birimlerimizde kalite ve akreditasyon süreçleriydi. Gelinen noktada ilk hedefimizi başardık ikinci hedefimizde giderek tamamlanmaya doğru ilerliyor. Bu aşamadan sonra öğrencilerimiz artık akredite olmuş birim mezunu olma imkanına sahip olacaklar. Bu nedenle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümümüz başta olmak üzere ben inanıyorum ki tüm birimlerimiz de akreditasyon süreçlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerimizi de geleceğe eğitim- öğretim faaliyetleri dışında bu tür akredite süreçleri ile yarın yarışabilecekleri nitelikli gençlerin arasında katılmaları gibi bir fırsat olacak bize. Biliyoruz ki gaye olmadan gayret olmuyor. Fakültemiz hedef koydu ve başardı” diye konuştu.

“Başarı kararlılıkla gelir”

Akreditasyon sağlanması neticesinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kente gelmesinin önünün açıldığını belirten Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı ve İletişim Fakültesi Dekanı Gülsüm Çalışır, “Üniversitemiz bünyesinde ilk akreditasyon Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümüne verildi. Bölümümüzün söz konusu süreçte daha sağlıklı ve sürdürüleribilir kılınması için destek aldığı iç ve dış paydaşlarımız oldu. Bu paydaşlarımızın değerli katkıları çok kıymetliydi. Yaklaşık üç yıl süren bir çalışma nihayete erdi. Bu çalışmamız için ekip ruhu oluşturmak ve sürdürülebilirliği sağlamak hakikaten çok zor bir süreç. Ancak sonuçta bunu başarmış olarak karşınızda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. İLEDAK’da bizim çalışmalarımızı verdiği belge ile taçlandırdı. Bu anlamda hakikaten gururluyuz. Bu süreçte iç ve dış paydaşlarımız ile ilgili burada bulunmayan sektörler ve akademik dış paydaşlarımızı da kısaca hatırlatmak isterim. Akademik dış paydaşlarımız, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı ve Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yetkin, Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Canan Öztürk ve son olarak 19 Mayıs Üniversitesi iletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Recep Yılmaz yer alıyor. Sektör dış paydaşlarımız arasında ise Türkiye’nin 1972’de kurulan ilk Halkla İlişkiler Derneği olan TÜHİT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri bizim paydaşlarımızdan ve kendileri bize paydaş olma teklifi ile geldi bu bizim için çok kıymetli. Özellikle sektör ve akademide başka illerde olan paydaşlarımızla zaman zaman görüntülü görüşerek istişarelerde bulunduk. Ancak en çok nazımızı çeken Gümüşhane’deki paydaşlarımız oldu. GTSO Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü’nün bizim her daim yanımızda olduğunu biliyoruz ve bugüne kadar hep de öyle oldu. Her bir iç ve dış paydaşımızın yolda yürürken uzattığımız eli tutma noktasında gösterdikleri hassasiyet bizim için oldukça kıymetlidir. Bizim önümüzde örnek alabileceğimiz kimse yoktu o yüzden bu noktaya gelinceye kadar deneme yanılma yöntemiyle yol yürük ve çok emek verdik. Başarı kararlılıkla gelir ve bilmeliyiz ki taşı delen suyun gücü değil kararlılığıdır. Biz de azimle çalışmalarımıza hiç ara vermeden kararlılığımızı sürdürdük ve neticeden çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi İnternet Sitesi – Zeynep Kaya – 06.06.2024