İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN BAŞARISINDAKİ SIR

Başarının Arkasındaki Güçlü Kadro

Gümüşhane
Üniversitesi İletişim Fakültesi kurulduğu günden bu yana çeşitli dallarda
alınan toplam 50 ödülün sahibi oldu.

Başarılarıyla
sürekli gündeme gelen İletişim Fakültesi; 2017 yılı sonrasında bünyesine
kazandırdığı Radyo, Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümleriyle birlikte ödül
sayısını katlayan İletişim Fakültesi, öğrencileri ve akademisyenleriyle
birlikte yaptıkları projelerde sadece iki yıl gibi kısa bir sürede 37 ödülün
sahibi oldu.

Gümüşhane
Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bu başarısının arkasında başarılı bir akademik
kadro bulunuyor.

İletişim Fakültesi akademik kadrosunun öğrencilik yıllarındaki başarı tablosu:

Ad-Soyad Unvan/İdari Görev Mezun Olunan Yıl/Üniversite/Fakülte/Bölüm Elde Edilen Başarı
Gülsüm Çalışır Doç. Dr.,  Dekan Yardımcısı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı 2000- Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi-Basın Yayın Bölümü Fakülte Birinciliği ve Basın Yayın Bölüm Birinciliği.
Sertaç Timur Demir Doç. Dr., Radyo-TV-Sinema Bölüm Başkanı 2005- Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi-Sinema Televizyon Bölümü Fakülte Birinciliği ve Sinema Televizyon Bölüm Birinciliği.
Ersin Diker Dr. Öğr. Üyesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı 2007- Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi- Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Fakülte Birinciliği ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Birinciliği, 6. Adventure Reklamcılık Yarışması İkinciliği.
Birgül Taşdelen Dr. Öğr. Üyesi 2004- Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi-Sinema Televizyon Bölümü Sinema Televizyon Bölüm İkinciliği.  
Burak Türten Dr. Öğr. Üyesi 2011- Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi-Radyo Televizyon Sinema Bölümü YOL (Kurmaca Film – Yönetmen): 7. Uluslararası Kar Film Festivali Kurmaca Dalı Üçüncülük Ödülü, ÇÖP (Belgesel Film – Yönetmen): 8. Uluslararası Kar Film Festivali En İyi 2. Belgesel Ödülü, 2. Doğa Filmleri Yarışması En İyi Film Ödülü, 10. Ulusal Kısa Film Festivali En İyi Belgesel Film Ödülü, 5. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Jüri Özel Ödülü, Uluslararası Göç Sempozyumu Uluslararası Kısa Film Yarışması En İyi 2. Film Ödülü, 2. Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali, Belgesel Dal, Birincilik Ödülü, 7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, En İyi 2. Belgesel Ödülü, HAK-İŞ Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması En İyi 3. Film Ödülü, 24. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü, 17. International Mediterranean Documentary Film Festivali – PRIMED (Fransa, Marsilya) En İyi Belgesel Film Ödülü, Butterflies of City Film Festival (İran, Tahran) Belgesel Dal, En İyi Belgesel Film Ödülü, SETEM 1. BAK Akademi Ödülleri Belgesel Dal En İyi Yönetmen Ödülü, SETEM 1. BAK Akademi Ödülleri Belgesel Dal En İyi Film Ödülü, SETEM 1. BAK Akademi Ödülleri Belgesel Dal En İyi Kurgu Ödülü, 45 GÜN (Belgesel Film – Görüntü Yönetmeni) 6. TRT Belgesel Ödülleri En İyi Belgesel Film Ödülü, 5. Erciyes Film Festivali Belgesel Dalı Üçüncülük Ödülü, Uluslararası Göç Sempozyumu Uluslararası Kısa Film Yarışması En İyi Film Ödülü, Radyo Programları: “Bir Başkadır Benim Türkülerim” (Seslendirme), “21. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması” İşitsel Dal En İyi 2. Müzik Programı Ödülü, “Cumhuriyetten Haber Var” (Seslendirme), “22. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması” İşitsel Dal En İyi Haber Programı Ödülü, “Gizli Kahraman” (Seslendirme) “23. Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması” İşitsel Dal En İyi 3. Haber Programı Ödülü, “Tramvay Teğet Geçti” Televizyon Haberi – Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi “Yılın En İyileri Yarışması” Yılın En İyi Televizyon Haberi Ödülü, RATEM “Aklıma Bir Fikir Geldi” 4. Radyo Reklamı Ödülü” (Metin Yazarlığı, Seslendirme).
Bilge Çağlar Dr. Öğr. Üyesi 2010- Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi-Görsel İletişim Tasarım Bölümü Fakülte Üçüncülüğü, Görsel İletişim Tasarım Bölüm İkinciliği.
Elif Kütükoğlu Dr. Arş. Gör. 2012- Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi- Gazetecilik Bölümü Gazetecilik Bölüm Birinciliği, Aydın Doğan Vakfı 22. Genç İletişimciler Yarışması İnternet Yayıncılığı Dalı Mikro Site Kategorisi Üçüncülüğü, Aydın Doğan Vakfı 22. Genç İletişimciler Yarışması İnternet Yayıncılığı Dalı İnternet Yayını Kategorisi Üçüncülüğü.  
Şadiye Kotanlı Kızıloğlu Arş. Gör. 2008- Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi- Radyo Televizyon Sinema Bölümü Radyo Televizyon Sinema Bölüm Üçüncülüğü.  
Said Tuğcu Arş. Gör. 2011- Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi- Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1. Fotoğraf Maratonu Foto Haber Özel Ödülü,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 3. Fotoğraf Maratonu Foto Haber Özel Ödülü, Akkuş Belediyesi Fotoğraf Yarışması İkincilik Ödülü. Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Laleler Konulu Ayın Fotoğrafı Yarışması Birincilik Ödülü, Gölcük Belediyesi Fotoğraf Yarışması Başarı Ödülü, 2. Kuşadası Fotoğraf Maratonu Mansiyon Ödülü.  
Fatih Aksoy Arş. Gör. 2014- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi- Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Fakülte Birinciliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Birinciliği, Türk Eğitim Vakfı Üstün Başarı Ödülü 2013 ve 2014’te iki kez, Altın Pusula Genç İletişimciler Yarışması (TUHİD) Kurumsal İletişim Alanında Proje Ödülü, Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması Sosyal Sorumluluk Proje Birinciliği 2013 ve 2014’te iki kez, Adnan Menderes Üniversitesi Bozdoğan MYO 2010 yılı Okul Birinciliği.
 
Tuğçe Aydoğan Kılıç Arş. Gör. 2016- Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi- Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Fakülte Birinciliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Birinciliği.

Gümüşhane
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek İletişim Fakültesi’nin son
dönemlerde bölgenin parlayan yıldızı olduğunu dile getirerek, elde edilen
başarıların dikkat çekici bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı. Zeybek
fakültenin kazandığı başarı grafiği ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri ve akademik kadrosuyla birlikte hazırladıkları projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda dereceler eldi etti. İletişim Fakültemiz son dönemlerde bölgenin en çok tercih edilen fakültesi olmasının yanı sıra, katılım sağlanan pek çok yarışmada ödülle dönmenin gururunu yaşıyor. Bu kadar başarılı bir fakültenin arkasında da genç, dinamik ve üretken bir akademik kadro yer alıyor. İletişim Fakültesi, her biri alanında iletişimin önde gelen isimleri olmaya aday kadrosuyla, öğrencilerine sektörün gerektirdiği altyapıyı sunuyor. Üniversitemizin kuruluşuyla birlikte varlık gösteren İletişim Fakültesi, bugüne kadar pek çok ödül kazandı. Bunların çoğunluğunu da bizim göreve geldiğimiz tarihten sonra elde etti. Söz konusu başarı, bu yönüyle de mutluluk verici bir gelişme. Fakültemizin öğrencilerinin ve akademik kadrosunun başarısına bakıldığında ‘Ödüllü ve Ödüllülerin Fakültesi’ demek çok da doğru bir ifade olacaktır. Öğrencilerimizin katıldıkları yarışmalardan genelde ödülle dönmesinde, onlara destek olan akademik kadronun başarısı da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Zira yaş ortalaması oldukça genç olan İletişim Fakültesi akademik kadrosunun öğrencilik döneminde elde ettiği başarı grafiğine bakıldığında, öğrencilerimizin kazandıkları ödüllerin altyapısının ne denli güçlü olduğunu açıklamak çok daha kolay olacaktır. Her biri Türkiye’nin farklı bölgelerindeki İletişim Fakültelerinden mezun olup, üniversitemiz kadrosuna dâhil olan akademisyenlerimizin elde ettikleri başarılar da oldukça dikkat çekici. Şu an İletişim Fakültemizde 28 akademik personelimiz bulunuyor. Söz konusu kadronun kendi öğrencilik dönemlerinde elde ettikleri başarı oranlarına bakıldığında, neredeyse 3 kişiden birisinin geçmişte akademik anlamda çeşitli ödüller aldığı anlaşılıyor. Bu durum da ayrıca gurur verici bir tabloyu ortaya çıkartıyor. İletişim Fakültesi’nin özellikle son dönemlerde bu denli adından söz ettirmesinin arkasında sadece öğrencilerimizin kazandığı ödüller değil, aynı zamanda onlara destek olan akademik kadronun da başarısı yatıyor. Böylesi bir akademik kadroya ve öğrenci profiline sahip olduğumuz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Her gün yeni bir ödül ve gelişme ile yüzümüzü güldüren İletişim Fakültesi öğrenci ve akademik kadrosuna sonsuz teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 29.11.2019