İmam Hatip Derneği’nden “İmam Hatip” Açıklaması

“Diriliş Nesli Gümüşhane İmam Hatip Mezunları Mensupları Ve Sevenleri Derneği” Başkanı Aydın Yalçın’ın 27 Eylül 2016 tarihli basın açıklaması şöyledir:

“Ailecek Milli Görüş geleneğinden gelen Sayın Akın Demir’in açıklamalarını üzülerek okudum. Öncelikle bir defa Milli Görüş ruhuna uymayan açıklamalarını esefle karşılıyorum. İmam Hatip okullarının kuruluşundan buyana hangi çilelerle, dışlanmışlıklarla, askeri ve polis okullarına alınmayarak hangi badireleri atlatarak bugünlere geldiğini bir İmam Hatip mezunu olarak yakinen biliyorum.  Her şeyi gördük ama bir milli görüşçünün imam hatiplere yönelik ayrımcı tutum takınacağını göreceğim aklıma gelmezdi doğrusu.

Sayın Akın Demir, o kadar dışlanmışlık yaşayan bir okulu bırakın altın çağını yaşasın. Çünkü Türk halkı bu okulları tercih ediyorsa, Gümüşhane’nin en iyi yerlerinde ders verilmesinden neden rahatsızlık duyulur?

Siz belki bilmezsiniz, belki milli görüşçü ailenizden duymuşsunuzdur, Eski İmam Hatip lisesi Gümüşhane’nin tam göbeğinde ders veriyordu. Ama bu birilerini çok rahatsız ediyordu. Seksenli yılların sonunda Gümüşhane’nin en ücra tepesine İmam Hatip yapıldı ama hiçbir öğrenci, veli, öğretmen bundan gocunmadı. Yeter ki okulumuz açık olsun dediler. O dönem şehir merkezine en uzak okul İmam Hatip okuluydu. Ne gariptir ki sonraki yıllarda göz göre göre okulun altında inşaat çalışmaları yapılarak okulun kayması meydana geldi. Peki, bu defa ne oldu.  Bu defa yine şehrin en uzak yerinde ancak yer bulunabildi.

Elbette bunu derken biz İmam Hatipliler, eğitim özgürlüğünden yanayız. Eğitimin önemine inanıyoruz. İmam Hatip gibi her okulun en güzel yerlerde eğitim vermesine taraftarız. Bize yapılan pozitif ayrımcılığın hiçbir okula yapılmamasını istiyoruz. Çünkü bizler 28 Şubat döneminde bu ayrımcılığı iliklerimize kadar yaşadık. Hatta o dönem dolaylı yollarla kapanması için her türlü ayak oyunu tertip edildi. O dönem en fazla öğrenci sayısına ulaşmasına ve en başarılı dönemine rağmen önü kesildi. Ve İmam Hatip okullarının içi boşaltıldı. Ve söylemekle bitirilemeyecek denli ayrımcılık dönemlerinden bugünlere geldik hamdolsun.

Bu bakımdan imam hatip okullarını hep şehrin dışına itmek anlayışından vaz geçilerek her okulun en güzel yerlerde eğitim vermesini “Diriliş Nesli İmam Hatip Lise Mezunları, Mensupları ve Sevenleri Derneği” olarak destekliyoruz.”

 Aydın Yalçın

Diriliş Nesli Gümüşhane İmam Hatip Mezunları Mensupları

Ve Sevenleri Derneği Başkanı