İstanbul Gümüşhane Günleri ve GÜDEF Başkanı Bayram Demir ve Ekibini  Tebrik

HASAN PİR

Üç gün sonra İstanbul’da GÜDEF organizasyonunda “Gümüşhane  Tanıtım Günleri” etkinliği başlayacak.

2 Haziran 2022 Perşembe günü başlayacak olan etkinliğin Gümüşhanemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu yıl İstanbul’da Yeni Kapı etkinlik alanında yapılacak olan 9. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nin İstanbul ayağını Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) organize ediyor. GÜDEF’in yanı sıra İstanbul’da kurulu bulunan ve Gümüşhane aidiyeti olan pek çok STK ile Gümüşhane ayağında ise pek çok resmi ve özel kurum ve kuruluş etkinliğe destek veriyor.

TÜİK’in  2022 Şubat ayında yayımlanan verilerine göre İstanbul’da  148 bin 590 Gümüşhaneli yaşıyor.

Aynı dönemde yayımlanan verilere göre Gümüşhane’nin 2021 yılı sonu itibariyle  il nüfusu ise 150.119 dur.

İstanbul’da yaşayan Gümüşhanelilerin sayısı ile Gümüşhane’de yaşayan Gümüşhanelilerin sayısı çok küçük farkla birbirine eşit. Yani bir diğer ifade ile İstanbul’da ikinci bir Gümüşhane ili yaşıyor.

Bütün bu nüfus rakamları İstanbul’da yapılacak olan tanıtım günleri etkinliğinin Gümüşhane açısından önemini ortaya koymaktadır.

İstanbul gibi mega bir kentte Anadolu’nun kaybolmaması için hem hemşeri derneklerinin, hem de illerin tanıtım günleri çok önemli.

Bu bağlamda, 2-5 Haziran arası yapılacak olan Gümüşhane Tanıtım Günleri’ne  İstanbul’daki tüm Gümüşhaneliler ilgi göstermeli, destek olmalı, etkinliğe bizzat aileleriyle birlikte katılmalıdırlar. Bu etkinliklerle Gümüşhaneliler birbirlerinden güç alıp, birbirlerine sahibiyet morali verirler. Gurbette yok oluşun önünü almada bu etkinlikler çok önemlidir. Özellikle çocuklarımızın bu etkinliklere katılmasını teşvik etmek gerekir.

Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî gibi çok önemli bir maneviyat büyüğünün İstanbul’da Süleymaniye Camii haziresinde medfun bulunması her ne kadar Gümüşhanelilerin İstanbul’da sahipsiz kalmasını engellese de İstanbul’daki Gümüşhanelilerin Gümüşhanevî Hazretleri’nden de  güç alarak İstanbul’da hem kendi aralarındaki dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmaları hem de “Altın kalplilik” özelliklerini devam ettirmeleri gerekir. Onun için tanıtım günleri gibi etkinlikleri çok önemli görüyoruz.

GÜDEF BAŞKANI BAYRAM DEMİR’İ  VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUZ

Gümüşhane için İstanbul’da çok önemli ve özel bir STK olan Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) in Genel Başkanı Sayın Bayram Demir’i ve arkadaşlarını tebrik ediyorum.

Yaptığı kapsayıcı görev nedeniyle İstanbul’daki 148 bin Gümüşhanelinin temsilcisi olan Bayram Başkan; mütevazi kişiliği, güler yüzü, pozitif enerjisi ve sabrı ile İstanbul’daki Gümüşhane için çok önemli bir şanstır.

Bayram Başkan’ın kendisi gibi çok fedakar ekip arkadaşları ile birlikte Gümüşhane’yi  Yeni Kapı etkinliğinde en  güzel şeklide temsil etmek  ve güzel bir organizasyon ortaya koymak için gece gündüz demeden var güçleri ile çalıştıklarına şahit olduk. Hiç yorulmadan hep koşturan bir güzel ekip.

Bayram Başkan’ın ve arkadaşlarının samimi niyet ve çalışmalarıyla bu önemli organizasyondan Gümüşhane yüz akı ile çıkacaktır.

Bu güzel organizasyona destek veren ve GÜDEF’e yardımcı olan bütün resmi ve özel kurum ve kuruluş yetkililerini de ayrıca tebrik ediyorum.

Etkinliğin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Güzel günler dileği ile.