KATAR; TRABZON DAĞLARINA KIŞ TURİZMİNE YÖNELİK YATIRIM YAPACAK

18 Aralık 2016 Pazar günü Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ve şehirde yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün amaçlarından biri, ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartıp kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz” dedi.

Açılışı yapılan spor kompleksi içinde yer alan statta gerçekleşen törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Tani ve beraberindeki heyet, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmanın bir bölümünde; düzenlenen törenle sadece stadın değil, Trabzon’da yapımı tamamlanan hizmet ve yatırımların da açılışının yapıldığını hatırlatan ve bunların Trabzon’a hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Tani’ye ve heyetine, törene katılarak kendileriyle bu mutlu anı paylaştıkları için teşekkürlerini dile getirdi. Törenden önce Türkiye-Katar arasında Yüksek Düzeyli İstişari Komite Toplantısını yaptıklarını hatırlatan ve bu toplantı sonrasında iki ülke arasında 15 anlaşmanın imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’ın Trabzon dağlarına kış turizmine yönelik yatırımlarda bulunacağını açıkladı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)