Kelkitli Şehidimiz Selman Güler Dualarla Uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonlarda, araziye yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Kelkitli hemşerimiz Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler’in naaşı askeri uçakla gece saatlerinde Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanına getirildi.

Havalimanında kent protokolü ve askeri erkanın katılımlarıyla uğurlama töreni düzenlendi.

Uğurlama töreninin ardından şehidimizin cenazesi toprağa verilmek üzere Erzincan’dan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine getirildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler için bugün Kelkit ilçesi Küçük Camii önünde tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Başpınar köyü mezarlığında, 2000 yılında vefat eden babası Ahmet Güler’in de bulunduğu aile kabristanına defnedildi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, şehidin annesi, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, 2019 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Akın Çelebi’nin annesi Rukiye Çelebi, şehit Sözleşmeli Er Selman Güler’in tabutuna sarılarak ‘Benim de oğlum şehit, gittiğin yerde ona da selam söyle’ diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze törenine  şehidin yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Erzincan 3. Ordu Komutanı Korg. Yavuz Türkgenci, kent protokolü, şehit yakınları ve Kelkitli vatandaşlar katıldı.