KELKİT’TE KALFALIK VE USTALIK SINAVI HEYECANI

Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu sene ilk defa ustalık ve kafalık sınavları yapıldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı sayesinde artık Kelkit’te mesleki faaliyette bulunan esnaf ve sanatkar başka bir yere gitmeden Ustalık ve Kalfalık sınavlarına girerek usta ve kalfa olmaya hak kazanıyorlar.

Bu kapsamda Kelkit Esnaf ve Sanatkârlar odasının da katkılarıyla Şubat dönemi Kalfalık ve ustalık sınavları Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Meslek Lisesinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan 21 meslek erbabı vatandaşımız kalfa; ve 2 Meslek erbabı vatandaşımız da usta olmaya hak kazandı.

Belge almaya hak kazanan sanatkârların belgeleri Okul Müdürü Yılmaz Çakıcı, Kelkit Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Bingöl, Kelkit Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Rahmi Uçar, Müdür Başyardımcısı Ahmet Nas ve Mesleki Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Önder Özmen tarafından takdim edildi.

Törende düşüncelerini dile getiren Kelkit Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Bingöl:  “Esnaf ve sanatkârlarımız için büyük bir öneme haiz olan bu belgelerin Kelkit’te eğitim öğretim veren bir okulumuz tarafından verilebilmesi hem bizleri hem de esnafımızı ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bunun için okul yönetici ve öğretmenlerimize tüm esnafımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Okul Müdür Yılmaz Çakıcı da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kelkit’te faaliyette bulunan esnafımıza önemli bir katkıda bulunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da okulumuzda bu sınavlarımız yapılmaya devam edecektir. Kelkit, Şiran, Köse ve civar bölgelerimizde meslek hayatını sürdüren ve sınav şartlarını taşıyan tüm meslek erbabı vatandaşlarımız, okulumuza sınav dönemlerinde başvuru yaparak belgelerini alabilirler”

Bilindiği üzere Kalfalık ve Ustalık sınavları Şubat ve Haziran dönemleri olmak üzere yılda iki defa yapılıyor. Kalfalık sınavı için adayların kendi meslek alanlarında sigortalı çalışmış olma şartı bulunmaktadır. Yine ustalık sınavına başvurabilmek için ise adayların kendi meslek alanlarında en az 5 sene sigorta primlerinin yatmış olması gerekmektedir. Yeni dönem başvuruları Nisan ayı içinde başlayacaktır.