Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Kelkit’te kitap okuma heyecanı

Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yeni Yüzyıl

Kelkit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yeni Yüzyıl Kitapların Yüzyılı Projesi” kapsamında düzenlenen okuma yarışması, öğrenciler arasında büyük bir heyecan oluşturdu.

Kitap okuma alışkanlığını artırmak, öğrencilerin eleştirel düşünme ve anlama becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya ilçedeki birçok ortaokuldan yoğun katılım sağlandı.

Proje süresince okuma kültürü ile ilgili Kelkit İlçe Kaymakamı Kadir Algın ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile farklı zamanlarda söyleşiler gerçekleştirildi. Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerde, proje kapsamında okunan eserler ele alınarak öğrencilerin görüşleri paylaşıldı.

Yarışma; proje kapsamında belirlenen “Zerdali Dedemle Bir Yıl (Yaşar Bayraktar ve Canım Arkadaşım (Özgür Balpınar)” adlı kitapların okunması ve ardından yapılan sınavla öğrencilerin bilgi düzeylerinin ölçülmesi şeklinde gerçekleştirildi. Sınavda, öğrencilerin okudukları kitaplara dair detaylı bilgi ve yorumlama yetenekleri değerlendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni yüzyılın en güçlü bireyleri, bilgiyle donanmış, araştıran ve sorgulayan bireyler olacaktır. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, bizim öncelikli hedefimiz. Bu projede öğrencilerimize kitaplarla kuracakları bağın ne kadar değerli olduğunu göstermeyi amaçlıyor.”

Yarışma sonunda başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verileceği, belirtildi.

“Yeni Yüzyıl Kitapların Yüzyılı” Projesi, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kitap sevgisini yaymayı ve sürdürülebilir okuma kültürü oluşturmayı hedefliyor.