KİTAP İLE SÜNNET’İN ARASINI AYIRMAK FİTNEDİR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2.2.2017 perşembe günü “Mesleğe Hazırlık Eğitim Kursuna” katılan 5 bin din görevlisine telekonferans sistemiyle hitap etti.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda, Türkiye genelinde bulunan 30 eğitim merkezinde “Mesleğe Hazırlık Eğitim Kursunu” tamamlayan ve önümüzdeki günlerde göreve başlayacak 5 bin din görevlisine seslenen Başkan Görmez’ın konuşmasındaki önemli konulardan biri de: “Kur’an ile Peygamberimizin sünnetlerini ayırmak isteyenlere verdiği cevap oldu.”  Bu konuda Başkan Görmez Şunları söyledi:

“İslam âlemine giren bir fitne vardır; o da kitap ile sünnetin arasını ayırmaktır…”

“Bu çağın başından itibaren İslam âlemine giren bir fitne vardır; o da kitapla sünnetin arasını ayırmaktır. İmanda Allah ve Resul’ünü ayırmak ne kadar yanlışsa, kitapla sünneti ayırmak o kadar büyük bir hatadır. İslam dini, Allah’ın kitabından ve Resul-i Ekrem’in (s.a.s) beyan edip, tebliğ edip, tatbik edip, bize emanet ettiği hakikatlerin tamamından ibarettir. İslam dini, sadece kitaptan ibaret değildir. Kitaptan ibaret olsaydı, peygamber ile beraber gönderilmesinin bir manası kalmazdı. Sadece kitap yeterli olsaydı, o takdirde Cenab-ı Hak sayısız yollarla o kitabı, o vahyi bize iletebilirdi. Ama bir insana, bir peygambere vahiy ederek, o vahyin yaşanmış bir hayata dönüşmesini sağlamak sünnetullah gereğidir. Onun için kitap ile sünneti ayıramazsınız. Sünneti nebiyi doğru öğreneceksiniz.”

(Haber Kaynağı: Diyanet İşleri Başkanlığı İnternet Sitesi)