KLASİK OKUR YAZARLIKTAN DUYGUSAL OKUR YAZARLIĞA GEÇMELİYİZ

Vali Taşbilek: Klasik okuryazarlığımız var ama duygusal okuryazarlık dediğimiz, kitaplarla buluşma noktasında hepimizin eksiği var. Bunu çocuk yaşlarda vermemiz lazım. Yavrularımızı kitabın ruhuyla buluşturduğumuz zaman çocuğun en büyük arkadaşı, en büyük alışkanlığı bu oluyor. Gümüşhane’de 55. Kütüphane Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. İl Halk Kütüphanesinde gerçekleşen etkinlikte ilkokul öğrencileri gösteri yaptı, en çok kitap okuyanlara ödül […]

Vali Taşbilek: Klasik okuryazarlığımız var ama duygusal okuryazarlık dediğimiz, kitaplarla buluşma noktasında hepimizin eksiği var. Bunu çocuk yaşlarda vermemiz lazım. Yavrularımızı kitabın ruhuyla buluşturduğumuz zaman çocuğun en büyük arkadaşı, en büyük alışkanlığı bu oluyor.

Gümüşhane’de 55. Kütüphane Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesinde gerçekleşen etkinlikte ilkokul öğrencileri gösteri yaptı, en çok kitap okuyanlara ödül verildi.

İl Halk Kütüphanesinde bulunan ve Gümüşhane’de çalışan bir polis memurunun tayininin çıkmasının ardından kütüphaneye saksı içinde emanet olarak bırakıldıktan sonra 1968 yılında görevliler tarafından kütüphanenin içine dikilen ve o tarihten beri sürekli büyüyen devasa limon ağacının dalları Kütüphaneler Haftası nedeniyle kitaplarla donatıldı.

Kütüphanelerimizin insanların kendini geliştirmesi noktasında çok önemli ve özgün mekânlar olduğunu kaydeden Vali Kamuran Taşbilek: “Hiçbir şey şu raflardan aldığımız kitabın keyfini vermiyor. İl Halk Kütüphanelerinin halkın aydınlanması ve gelişmesiyle, okumasını sağlamak amacıyla oluşturulmuş müesseselerdir. Biz de öğrencilik dönemimizde kütüphanelere çok giderdik. Hem ders çalışır hem de oradaki kaynaklardan faydalanırdık. Üniversite eğitimim döneminde hemen okuldan çıkınca Beyazıt Camii’nin yan tarafında sahaflar çarşısı vardı. Kitabın kokusunu, insana verdiği huzuru orada hissediyorsunuz” diye konuştu.

Konuşmasında çocuklara ve anne babalara seslenen Vali Taşbilek şunları söyledi: “Anne babalar olarak çocuklarımızı bu yaşta kitap okumaya ne kadar çok yönlendirirsek, çocuklarımıza kitabı sevdirir, onu bir aşk haline getirirsek başarıyı yakalarız. Klasik okuryazarlığımız var ama duygusal okuryazarlık dediğimiz, kitaplarla buluşma noktasında hepimizin eksiği var. Bunu çocuk yaşlarda vermemiz lazım. Yavrularımızı kitabın ruhuyla buluşturduğumuz zaman çocuğun en büyük arkadaşı, en büyük alışkanlığı bu oluyor.”

Okul çağı döneminde öğretmenlere de çok iş düştüğünü dile getiren Vali Taşbilek: “Çocukları kitaplarla buluşturalım, en büyük hediyelerimiz kitaplar olsun” çağrısında bulundu.

Ardından Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Kitap ve kütüphane” adlı gösterileri sahnelendi.

Yılın okuyucularından çocuk kategorisinde en fazla kitap okuyan öğrenci Ebrar İkra Yılmaz olurken, gençlerde Edanur Asude Kaban, yetişkinlerde Zeynep Aslan oldu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

Exit mobile version