Konya’da 750 Öğrenciye  Hafızlık İcazeti  Verildi

Konya’da “Kur’an Yolunda İcazet Töreni”nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Rabbimiz kitabını bir vahiy katipleri bir de hafızlar vesilesiyle koruyor.” dedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Konya’da eğitimlerini tamamlayan 750 hafız için düzenlenen “Kur’an Yolunda İcazet Töreni”ne katıldı.

Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Erbaş, hafızlık icazet merasimlerinin en hayırlı merasimler olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) hadis-i şerifinde: ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.’ buyurmaktadır. İşte öğrenenler burada, hissedenler burada, öğretenler burada, onların yakınları burada dolayısıyla bu müjdeye hep birlikte nail oluyoruz. Yüce Rabbimiz ayet-i kerimesinde: ‘Kur’an’ı şüphesiz indiren biziz, onu koruyan da biziz.’ buyurmaktadır. Burada bir müjde var. Rabbimiz kitabını bir vahiy katipleri vesilesiyle bir de hafızlar vesilesiyle koruyor.”

“Kur’an’ı öğrenmemizdeki amaç insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak”

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin, ezberlemenin en önemli amacının onu yaşamak olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “İbrahim Suresi’nde Rabbimiz buyuruyor ki: ‘Ey Habibim Kitabı Sana, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarman için indirdik.’ Demek ki Kur’an-ı Kerim’i öğrenmemizdeki, ezberlememizdeki nihai hedef, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmaktır.” dedi.

Hafızların, cami, okul ve üniversitelerde hoca olmasını istediğini dile getiren Başkan Erbaş, Türkiye’nin her yerinde ve her alanında hafızlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Konuşmaların sonunda Mustafa Büyükkaplan AİHL Hafız Proje Ortaokulu ve Lisesi, M. Fuat Binici Kız Kur’an Kursu, Fahrettin Büyükkaplan Erkek Kur’an Kursu’ndan mezun olan 400’ü erkek, 350’si kız öğrenci olmak üzere toplam 750 hafız öğrenciye icazetleri verildi.

Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı02.12.2022