KÖYDES’ten Gümüşhane’ye 2024 Yılı İçin 75 Milyon Tl’lik Ödenek Tahsis Edildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÖYDES’ten Gümüşhane’ye 2024 Yılı İçin 75 Milyon Tl’lik Ödenek Tahsis Edildi

Giriş Tarihi: 03 Haziran 2024 - 19:46

Son Güncelleme: 03 Haziran 2024 - 20:05

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 31 Mayıs 2024 tarih ve 8588 nolu karar ile 2024 Yılı KÖYDES ödeneklerinin iller ve ilçeler bazındaki miktarları ve ödeneklerin kullanım şartları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla Gümüşhane’ye 2024 yılı için KÖYDES ödeneği olarak toplam 75.080.386 Tl  ödenek tahsis edildi.

Gümüşhane iline 2023 yılında tahsis edilen KÖYDES ödeneği ise 57.862.203 Tl idi.

2024 yılında Gümüşhane’ye tahsis edilen KÖYDES Ödeneği’nin İlçeler bazındaki dağılımları ise şöyledir:

HABERE YORUM

2024 yılı KÖYDES Ödeneklerinin Gümüşhanemize hayırlı olmasını diliyorum.

Devletimizin çok sıkı tasarruf tedbirleri uyguladığı bir dönemde köylere götürülecek hizmetlere yüksek miktarda ödenek tahsis edilip tasarrufa gidilmemesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın köy ve köylülerimize verdiği özel önemi göstermektedir. Bir köy evladı olarak bu önemli kararından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

KÖYDES’TE TASARRUF YOK AMA YAPILACAK İŞ PLANLAMASINI SAYIN VALİMİZ ÇOK SIKI TAKİP ETMELİDİR

Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde harcanacak olan KÖYDES ödeneklerinin çok titiz bir şekilde incelenerek elzem ihtiyaçlarda kullanılması gerekir. Sudan bahanelerle devletin bir kuruşu çar – çur edilmemeldir. Bu işin  hem idari hem de vicdani sorumlusu Valimiz Sayın Alper Tanrıseverdir. Bu konuda biz Sayın Valimize itimat ediyor ve güveniyoruz.

EN ELZEM İHTİYAÇLARIN BAŞINDA YOLLARIN  ASFALTI, BAKIM VE ONARIMI GELİYOR

İdari ve teknik yetkililerin önceliklerini bilmem ama, bir köy evladı olarak köyüme giderken kullandığım yolun asfaltlı, bakımlı ve temiz olmasını istiyorum. 2023 yılı asfalt sezonunda benim köyümün  asfaltı yenilenmedi ve bakımı yapılmadı. Asfalt bakımı yapılmadığı için şu anda 2km lik yol çukurlarla dolu. Belki daha pek çok köy yolunun da asfaltı yenilenmedi. Peki bunun sorumlusu kim? Aynı hatanın 2024 yılında da yapılmasını istemiyoruz.  İhmali olan yetkililer ve teknik personel hakkında Sayın Valimiz gereğini yapmalıdır diyoruz.

Diğer taraftan sürekli yazıp anlatıyoruz. İkinci öncelikli iş yüksek yamaçlardan geçen  grup ve köy yollarına otokorkuluk yapılmasıdır.

2024 yılı planlamasının nasıl olacağını inşallah bekleyip göreceğiz.

Hasan Pir

image_print

HABERLER