Köylerdeki Veliler Her Köye Eba Destek Noktası Kurulmasını İstiyor

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 17.09.2020

Milli Eğitim Bakanlığı pandemi sürecinde  okullarda EBA Destek Noktaları oluşturdu. Amaç, interneti olmayan öğrencilere internet hizmeti sunmak.  Ancak Gümüşhane’de pansiyonların kapalı olması ve taşımalı eğitim hizmetin olmaması nedeniyle köylerde kalan öğrenciler için uzaktan eğitim uygulaması sıkıntılı geçecek.

21 Eylül’de sadece okul öncesi ve 1.sınıflar yüzyüze eğitime  başlayacak. Diğer sınıfların başlaması ise salgının durumuna göre belirlenecek.  Görünen o ki uzaktan eğitim bu eğitim sisteminin önemli bir parçası olacak. Ancak  pansiyonların kapalı olması, taşımalı eğitim hizmetin olmaması nedeniyle köylerde kalan öğrenciler için uzaktan eğitim uygulaması da çok sıkıntılı geçecek.

Özellikle pansiyon sayısının çok olduğu Gümüşhane’de  bu durum daha çok sıkıntı oluşturacak. Gümüşhane ve ilçelerinin pek çok köyünde mobil internet çekmiyor. Bu sorunun;  köy muhtarlıklarının sorumluluğunda köylerdeki kapalı okul, muhtarlık binası, cami, köy konağı gibi mekanlara  EBA eğitim sistemi ve Online eğitim için  “EBA DESTEK NOKTALARI” oluşturularak  kablolu TTNET hizmeti ve bilgisayar desteği ile çözülebileceği belirtiliyor.

Mobil internetin çekmediği Gümüşhane’nin köylerinin büyük çoğunluğunda okul olmadığı ve taşımalı eğitim imkânı da olmadığı için köylerde ikamet eden ilk, orta ve lise öğrencilerinin bulundukları köylerde EBA ve Online imkânlardan yararlanmasını isteyen pek çok öğrenci velisi, gazetemiz arayarak köylere kablolu internet çekilerek, köylerdeki köy konağı, kapalı okul binası, cami gibi ortak kamu binalarında muhtarların sorumluluğunda köylerdeki öğrencilerin derslerini internet üzerinden takip etmesinin en kolay çözüm olduğunu söylediler. Veliler, ilgililerin bu önemli soruna vakit geçmeden çözüm bulmasını istediler.

Öğrenci velileri Valilik ve Kaymakamlık imkânları ile köy muhtarlıklarına yeni bilgisayarlar alınıp, öğrencilerin köylerinde, ailelerinin yanından ayrılmadan uzaktan eğitimlerini bu şekilde kolayca takip edebileceklerini ifade ettiler.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ