KUR’AN’A DİL UZATAN FRANSIZ DENSİZLERE CUMHURBAŞKANI EDOĞAN’DAN TARÎHÎ CEVAP

*Bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki; biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız. Ama sizi alaşağı edeceğiz.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 08 Mayıs 2018 Salı günü AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’da yaşanan Kur’an-ı Kerim’e dil uzatma olayına da değinerek şunları söyledi:

“Önceki gün Fransa’da kendini bilmez bir grup çıkmış, Kur’an’ı Kerim’den bazı ayetlerin  çıkartılmasını isteyen bir bildiri yayınlamış. Bunu söyleyenlerin Kur’an-ı Kerim’den haberlerinin olmadığı çok belli de, acaba ömürlerinde kendi kitapları İncil’i hiç okumuşlar mıdır? Veya Tevrat’ı okumuşlar mıdır? Veya Zebur’u okumuşlar mıdır? Okusalar herhalde İncil’i n de yasaklanmasını isterler.  Ama, bunların böyle bir sorunu, böyle bir derdi asla yok. Biz; Batı ülkelerini; İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık konusunda uyardıkça adımız kötüye çıkıyor. Ey Batı, bak… Bizim kutsal kitabımıza saldırdıkça şunu bilesiniz ki; biz sizin kutsallarınıza saldırmayacağız. Ama sizi alaşağı edeceğiz. Bunu da bilin. Her şeyden önce siz kimsiniz de bizim kutsalımıza yahut kutsallarımıza saldırıyorsunuz. Biz, sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Bunu zaten her yerde yaptınız, yapıyorsunuz. Yeni tanımadık sizi. Fakat ne kadar siz bunları yapsanız da biz sizin kutsallarınıza aynı dille saldırmayacağız. Çünkü biz, sizler gibi aşağılık değiliz. Bizim bir duruşumuz var, bizim bir karakterimiz var, bizim bir yapımız var. Biz; kime, nerde hangi dille konuşulacağını gayet iyi biliriz. Onun için de kim ne derse desin biz hakikatleri haykırmayı sürdüreceğiz.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma videosu)