KURTULUŞUN KUTLU OLSUN KELKİT

“Aziz milletimizin, her türlü yokluk, kıtlık ve imkânsızlığa rağmen bağımsız vatan sevdası ile düşman işgali altında kalan vatan topraklarından işgal kuvvetlerini söküp atmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı, tarihe altın harflerle kazınan Kurtuluş Savaşı 9 Eylül 1922’de düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuştur.

Dünya tarihinin en karanlık döneminde, milletimizin çektiği ıstırapların en yakın şahidi olan Kelkitli ecdadımız, işgal atındaki topraklarını düşman zulmünden kurtarmak için topyekûn mücadele ederek, 100 yıl önce bugün, mücadelelerini zaferle taçlandırmıştır.

Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, daha kalkınmış ve müreffeh yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kelkit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor, vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.”

16.02.2018

ÜNAL YILMAZ

KELKİT BELEDİYE BAŞKANI