Kürtün Köylerindeki Sınır Sorununu Bakan Soylu’ya İlettiler

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) organizasyonu ile oluşturan heyet, 9 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait arazilerin bir kısmının Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması kararının düzeltilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

20 Aralık 2021 Pazartesi günü gerçekleşen ziyarete İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen bey, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kürtün İktisadi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Salim Koca, Bağlama Köyü Muhtarı Ali Altuntaş, Kırgeriş Köyü Muhtarı Ömer Köse, Damlı Köyü Muhtarı Muhammet Gültepe, Aras Holding Genel Koordinatörü Hemşehrimiz Fikri Şen ve Türk-Sağlık Sen Görele Devlet Hastanesi Temsilcisi Hemşehrimiz Ali Bayrak katıldı.

Heyet,  Gümüşhane sınırlarına yapılan haksızlığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyu yeniden inceleyeceğini, yapılan bir haksızlık varsa düzeltileceğinin sözünün verdi. 

Bakan Soylu, sınır ile ilgili itilafın giderilmesi için yerinde tekrar inceleme yapılmak üzere bakan yardımcısı ve genel müdüre talimat verdi.

Heyet daha sonra MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levet Bülbül’ü ve Gümüşhanenin değerlerinden Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu ziyaret edip, Kürtün’ün sınır problemlerini kendilerine ilettiler. İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Bayram Demir, “Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, MHP Grup Başkan Vekili Sayın Muhammed Levet Bülbül’e ve Adalet ve Milli Savunma eski bakanı hemşerimiz sayın Mahmut Oltan Sungurlu’ya göstermiş oldukları ilgi, alakalarından ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, haklı davamızın takipçisi olacağımızı da kamuoyuna beyan ediyoruz.” dedi.