KÜRTÜN MYO MEZUNLARINDAN İŞE GİRMEDE BÜYÜK BAŞARI

Bünyesinde Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı gibi programları barındıran Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler, sektörde kolaylıkla iş sahibi oluyorlar. 2021 yılı Haziran ayı itibariyle mezun olacak öğrencilerle birlikte mezun sayısını 850’ye çıkaracak olan Kürtün MYO’da halen aktif olarak eğitim-öğretim […]

Bünyesinde Ormancılık Bölümü, Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı gibi programları barındıran Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler, sektörde kolaylıkla iş sahibi oluyorlar.

2021 yılı Haziran ayı itibariyle mezun olacak öğrencilerle birlikte mezun sayısını 850’ye çıkaracak olan Kürtün MYO’da halen aktif olarak eğitim-öğretim yapılan Ormancılık bölümü, açılan orman muhafaza memuru kadrolarına personel verme açısından ülke genelinde lider konuma yükseldi.

2013 ile 2019 yılları arasında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde toplamda 3440 adet orman muhafaza memuru uygulamalı sınav ile kadroya alınmıştı. Atanan bu memurlar içerisindeki 38 kadın ve 283 erkek olmak üzere toplam 321 Kürtün MYO öğrencisi ‘Orman Muhafaza Memuru’ olarak devlete ve millete hizmet vermeye başladılar.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin insan gücünün sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesine destek olarak, her alanda girişimci, ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe sahip gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaç edinen Kürtün Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin çeşitli illerinde kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapmak gerekirse; Kürtün MYO Ormancılık Bölümü Ormancılık ve Orman Ürünleri programının açıldığı ilk yıl olan 2011’de ülkemizdeki 12 farklı üniversitede bu bölümden toplam 18 adet vardı. Türkiye’de ise günümüzde 27 farklı üniversitede 39 adet Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı bulunuyor. Bu bölümlerin 2020 YKS kılavuzuna göre toplam 1685 adet kontenjanı mevcut. Bizim mezunlarımızın %10’u da mezun olduklarında hemen iş bulabiliyor. Bu da önemli bir gelişmedir. Bunun en güzel örneğini de bugünlerde basında yer alan ‘Ellerinin Hamuruyla Ormanları Koruyorlar’ başlıklı haber oluşturuyor. Haberde meslek yüksekokulumuzdan mezun olan iki kadın öğrencimizin Kürtün’de Orman Muhafaza memuru olarak iş sahibi olup çalıştıkları bilgisi yer alıyor. Bu durum oldukça sevindirici bir gelişmeye işaret ediyor. Bu vesileyle meslek sahibi olan bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Meslek sahibi olanların arasında kadınlarımızın da olması ayrıca bizler için gurur verici bir gelişmedir. Çünkü bu mesleğin kadını ve erkeği yoktur. Dileyen herkes eğitimlerini aldıkları süre içerisinde çok rahatlıkla iş sahibi olabilirler. Meslek Yüksekokulumuz sadece Orman Muhafaza memuru olarak değil, aynı zamanda ülkemizin çeşitli kurumlarına; başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok alana personel vermektedir. Ayrıca Meslek Yüksekokullarının temel kuruluş amacı olan ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman gücünü yetiştirme amacı doğrultusunda Orman Teknikeri olarak özel sektöre de nitelikli teknik eleman sağlamaktadır. Yakalamış oldukları bu başarılarından dolayı başta Kürtün MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Engin Güvendi olmak üzere tüm çalışanlarımızı kutluyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 08.04.2021

Exit mobile version