Kürtünlüler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Yüz Yüze Görüşülmesini İstiyor

9 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerine ait arazilerin Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlanması ilçede düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Kürtün ilçesinde 15 Aralık 2021 Çarşamba günü yapılan geniş katılımlı etkinlikte Kürtün İlçesi Sivil Toplum Kuruluşları platformu Başkanı Salim Koca sınır tepkisini dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Etkinliğe Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ve Kürtün STK larının başkan ve üyeleri, Kürtün ilçesi muhtarları ve Kürtünlü vatandaşlar katıldı.

“Kürtün ilçesi Sivil Toplum Kuruluşları platformu başkanı Salim Koca, yaptığı basın açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi:

“Kanunsuz ve gerçeklere aykırı olarak yapılan uygulamaların iptal edilmesi, sınırlarımızın eski haline getirilerek yeniden düzenleme yapılması öncelikli talebimizdir. İlçemize bağlı Kırgeriş, Bağlama ve Damlı köylerimiz mağdur olduğu gibi, il ve ilçe sınırlarımız değiştirilerek ilçemize ve ilimize haksızlık yapılmıştır. İl ve ilçemizi yönetenlerden talebimiz, resmi belgelerimizle birlikte kararnameyi yayınlayan Sayın İçişleri Bakanımıza ve onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, kanunsuz ve hukuksuz yapılan bu çalışmanın düzeltilmesi için taleplerimizin bizzat yüz yüze iletmesi, ilçemizin, ilgili köylerimizin ve ilimizin mağduriyetinin giderilmesi, komşularımız olan karşı taraf ile kadim dostluklarımızın devam etmesi, birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşamımızı temin etmeleri önemli ve öncelikli talebimizdir. TBMM’de bulunan hemşeri Milletvekillerimizin soru önergesi ve gündem dışı konuşmalarla tarafımıza yapılan bu haksızlığı dile getirmeleri en önemli talebimizdir”