“Kuşburnu çekirdeği” Gümüşhane’ye birincilik getirdi

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi projeleri ile TÜBİTAK bölge sergisinde iki birincilik, bir üçüncülük ödülünü aldı

TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisine dereceleri belli oldu.

10 ili kapsayan ve “Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım” olmak üzere on alanda ön elemeler sonucu 100 proje arasına girip Erzurum Bölge Sergisine davet edilen Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi üç proje ile dereceye girdi.

COVİD-19 Pandemi nedeniyle sergiler ve proje sunumları 12- 14 Ekim 2020 tarihleri arasında uzaktan online çevrimiçi araçlarla yapıldı. Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri danışmanlığında öğrencilerce hazırlanan ve bölge sergisine davet hakkı kazanan üç projenin üçü de ödül aldı.

Kimya alanında öğretmen Filiz Köksal’ın danışmanlığında Mustafa Aybars’ın hazırladığı “Kuşburnu Çekirdeğini Atmıyoruz, Geri Kazandırıyoruz” adlı proje ile tarih alanında Öğretmen Gürbüz Ataman’ın danışmanlığında Selvi Eroğlu’nun hazırladığu “Masal ve Hikâye Kitaplarının Değerler Eğitimi Kapsamında İncelenmesi Ters Açı” adlı projeler Erzurum bölge birinciliği dereceleri alırken, öğretmen Filiz Köksal’ın danışmanlığında Ravza Tuana Nur Aslan tarafından hazırlanan “Geçmişte Yaşanan Doğal Afetler ve Etkileri: Gümüşhane Örneği (1850-1980)” adlı proje Erzurum bölge üçüncülüğü derecesini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, dereceye giren tüm öğrencilerle danışman öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 22.10.2020