MEMUR-SEN GÜMÜŞHANE ENGELLİ KOMİSYONU BAŞKANI COŞKUN TUNCER’DEN MESAJ VAR

Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer’in

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Memur Sen’in Engelli Çalışanların başta özlük hakları olmak üzere tüm talep ve haklarının gerek takipçiliği gerekse de savunuculuğuna verdiği önem, kurduğu ve hızla bütün illerimizde faaliyete başlattığı Engelli Komisyonları ile apaçık ortadadır.

Bizler, yetkili sendika olan Memur Sen olarak elde ettiğimiz ve edeceğimiz kazanımlar aynı zamanda bütün engellilerin de kazanımıdır anlayışıyla hareket etmekteyiz.

Komisyon olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ve üyelerimizle birlikte mücadelemiz, yasalarca güvence altına alınan haklarımızdan sonuna kadar yararlanmak, uygulanması konusunda ise her platformda gür bir sesle haykırma, zaruret teşkil ettiğinde de yeni haklar talep etme mücadelesidir.

İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli arkadaşımızın birçoğunun engelliliklerine rağmen, çalıştıkları kurumların iş yükünün en yoğun olduğu birimlerde özveriyle görev yaptıkları aşikarken, kurum yöneticilerinin bu arkadaşları gerek 3 Aralıkta, gerekse de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda laikiyle kutlayıp, ödüllendirilip, motive etmeleri gerekirken, tekdüze kutlamalarla geçiştirdiğini tespit etmek ve görmek bizleri fevkaladesiyle üzmekle beraber rahatsız etmektedir.

Oysaki aynı yaklaşım ve tutumun diğer çalışanların özel gün ve haftalarında gösterilmediği ortadadır.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak isteğimiz: ilimizi yöneten bütün yöneticilerimizin bizleri gerek Engelliler Haftası’nda gerekse de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sadece hatırlanmak değil, var olan haklarımız ışığında bahsi geçen sorunların çözüme kavuşturularak önümüzdeki engellerin kaldırılması, bir önceki yıldan bugüne gelinceye kadar engelliler için hangi adımların atıldığı. hangi projelerin hayata geçirildiği. hangilerinin de sırada olduğudur.

Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu olarak üye ayrımı yapmaksızın aynı kararlılık ve aynı misyonumuzla hak arama mücadelemiz devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki, engelliye saygı aynı zamanda topluma saygıdır. Hiç kimsenin de bir gün engelli olmayacağının garantisi yoktur.

Bu vesileyle, bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu günün, engellilerin önündeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum.”

Coşkun TUNCER

Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı