Milletvekili Av. Celalettin Köse Açıkladı: “Satala Afroditi" ile “Satala Zırhı” Gümüşhane’de buluşacak… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekili Av. Celalettin Köse Açıkladı: “Satala Afroditi” ile “Satala Zırhı” Gümüşhane’de buluşacak…

Giriş Tarihi: 29 Eylül 2024 - 22:27

Son Güncelleme: 29 Eylül 2024 - 22:42

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, bugün partisinin İl Başkanlığı’nın organize ettiği istişare toplantısında Satala Antik Kenti ile ilgili önemli açıklamalar da yaptı.

İstişare toplantısına AK Parti Gümüşhane teşkilatından Milletvekili Av. Celâlettin Köse, İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Taş, İl Başkan Yardımcısı Hamit Kocagöz, Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, Gümüşhane’de kurulu bulunan STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’ndeki Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait olan Uygulama Oteli’nde bugün gerçekleştirilen ve dört saat süren programda konuşan AK Parti Milletvekili Av. Celâlettin Köse’nin açıkladığı önemli konulardan biri de “Satala Antik Kenti”ndeki çalışmalardı.

İl Başkanlığı ve Milletvekilliği adaylığı süresi boyunca Satala Antik Kenti’nin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğine yürekten inandığını ve bu konuda da çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Köse şunları söyledi:

“SATALA ANTİK KENTİNDEKİ ÇALIŞMALAR”

 “Satala’nın ana iskeletini 1-2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ortaya çıkarttık ve burada neler yapabiliriz şeklindeki düşüncelerimizin de çoğunu hayata geçirdik. Satalayı turizme kazandırma noktasında ‘Geleceğe Kültür Mirası Projesi’ listesine dâhil ettirip 2027 yılının sonuna kadar herhangi bir şekilde ödenek problemi olmadan kazı çalışmaları hızla devam edecek.

Ben bundan sonra bu tabiri kullanacağım, “Satala Zırhı” Gümüşhane’de sergilenmeye başlandı.

Daha da önemlisi 1800’lü yılların sonunda İngiltere’ye götürülen ve orada bulunan British Museum’da sergilenen “Satala Afrodit Heykeli” için de gelişmeler var. İki ülke bakanlıkları arasındaki resmi yazışma sürecini başlatıp Satala’dan çıkartılan bu tarihi eserimizin de Gümüşhane Müzesi’nde sergilenmesi için çaba göstereceğiz. Bunun da çalışmalarını başlattık.

3-4 ay önce Satala da turistlerin gezeceğini söylemiştim. Satala da 69 akademisyen hoca 30 değişik ülkeden gelip burayı gezdiler”  

image_print

HABERLER