Milletvekili Celalettin Köse, Bahçecik Barajı ile İlgili İki Önemli Bilgi Paylaştı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekili Celalettin Köse, Bahçecik Barajı ile İlgili İki Önemli Bilgi Paylaştı

Giriş Tarihi: 01 Temmuz 2024 - 19:39

Son Güncelleme: 01 Temmuz 2024 - 19:46

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Taş ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve kentin içme su ihtiyacını karşılayacak olan Bahçecik Barajı’nda incelemelerde bulundu.

DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi’den bahçecik barajı ve arıtma tesisi hakkında bilgi alan Köse, yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Bahçecik Barajı’nın şehir için hayati öneme sahip projelerden biri olarak öne çıktığını söyledi.

Barajın tamamlanmasıyla birlikte Gümüşhane’nin içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm getirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Köse, barajın inşaat sürecinin tamamlandığını içmesuyu isale hattı ve arıtma tesisi inşaatında ise çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

İncelemeler sırasında yetkililerden barajın teknik özellikleri ve ilerleme durumu hakkında bilgi alan Köse, projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlara, önceki dönem milletvekilleri Hacı Osman Akgül’e Cihan Pektaş’a, önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen’e, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu’ya teşekkür etti.

İnşaatına 2017 yılında başlanılan Bahçecik Barajı’nın Gümüşhane’nin su ihtiyacını karşılayacak önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Köse, “Gümüşhane’nin içme suyu projesi Bahçecik Barajı, arıtma tesisi ve isale hattı olarak 3 etaplı olarak projelendirildi. Bahçecik barajı tamamlanarak su tutmaya başladı. İsale hattı ile arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor. İsale hattı ve Artma tesisinin ihalesi 2021 yılında 173 milyon 290 bin lira bedelle yapıldı. İşin kapsamında 25 bin metreküp arıtma tesisi ve 29 kilometre isale hattı var. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 3 aşamalı olan bu proje 2025 yılının Temmuz ayında bitirilecek ve ilimize su verilmeye başlanacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte halkımızın daha temiz ve kesintisiz içme suyuna erişimini sağlamış olacağız. Kent merkezi dahil iletim hattı güzergâhında bulunan yerleşim yerlerine yıllık 5 milyon 460 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek.” dedi.

Baraj inşaatının hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli tüm desteklerin sağlanacağı dile getiren Köse, “Projenin zamanında tamamlanabilmesi için gerekli tüm adımları atıyoruz. Yaptığımız ziyarette Bölge Müdürümüz Sayın Fatih Kişi’ye Tekke Beldemizin Bahçecik Barajından faydalanmasını talebimizi ilettik. Ek protokol ve resmi yazışmalar Tekke Belde Belediyemiz ile DSİ Bölge Müdürlüğü arasında yürütülecek. İnşallah bu adımla birlikte, Tekke beldesi sakinlerimiz daha temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak.” diye konuştu.

Ziyarete, DSİ Bölge Müdür Yarımcısı Ümit Yayla, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Olcay Çucukçu, DSİ İçme Suları Şube Müdürü Ümit Demirağ, DSİ Sulama Şube Müdürü Hüseyin Kuduban, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Baki Yalçın ve Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran eşlik etti. 

Kaynak: AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı – 01.07.2024

image_print

HABERLER