Milletvekili Celalettin Köse’den, Gümüşhane’ye 50 milyonluk müjde - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekili Celalettin Köse’den, Gümüşhane’ye 50 milyonluk müjde

Giriş Tarihi: 03 Ekim 2024 - 0:59

Son Güncelleme: 03 Ekim 2024 - 0:59

Milletvekili Celalettin Köse: “Gümüşhane İl Özel İdaresine 16 milyon lira (hibe), 1 adet JCB iş makinesi (hibe), 1 adet kuka vidanjör (hibe), 150 adet çöp konteyneri (hibe) ve 20 milyon lira kredi desteği kazandırdık”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, beraberinde AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve Öbektaş Belde Belediye Başkanı Muharrem Kartal ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

Milletvekili Köse, Bakan Murat Kurum ile yaptığı görüşmede Gümüşhane’nin altyapı ve çevre ihtiyaçlarına dikkat çekerek, bu alanlarda yapılacak projeler için bakanlığın desteğini talep etti.

Talepleri olumlu karşılayan Bakan Kurum, Gümüşhane’nin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir hibe ve kredi desteğine onay verdi.

Milletvekili Köse, yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini dile getirerek, “Bakanımız Sayın Murat Kurum’un desteğiyle Gümüşhane’ye 16 milyon lira hibe, 20 milyon lira kredi sağlandı. Bunun yanı sıra, 1 adet JCB iş makinesi, köylerin temizlik çalışmalarına destek vermek amacıyla 1 adet kuka vidanjör ve 150 adet çöp konteyneri hibe olarak temin ettik.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi için sağlanan hibe ve kredi paketinin, Gümüşhane’ye hizmet noktasında önemli bir rol oynayacağına vurgu yapan Köse, “Bu hibe ve kredi paketleri ile köylerimizdeki altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözeceğiz. Bununla birlikte köylerimizin hem çevre temizliği hem de altyapı projelerimizde büyük bir ivme kazanacağız. Bu destekler sayesinde kırsal bölgelerde uzun süredir bekleyen altyapı projeleri hayata geçirilecek ve köylerimiz daha yaşanılabilir hale gelecek. Bu vesileyle Gümüşhane’ye gösterdiği özel ilgi ve desteği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a da bu desteklerin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

image_print

HABERLER