MİLLETVEKİLİ PEKTAŞ’IN GÜMÜŞHANE İÇİN GAYRETLERİ MEYVESİNİ VERİYOR

*GÜMÜŞHANE DEREDOLU GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR…

*GÖLET İLE 2 BİN 130 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Gümüşhane’de inşa edilen Deredolu Göleti’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Gölet tamamlandığında 2.130 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Projede Yüzde 81 Fiziksel Gerçekleşme Sağlandı

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Gümüşhane ilinde tesis edilen Deredolu Göletinde yüzde 81 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Yörede 2.130 dekar zirai araziyi modern sulama sistemine kavuşturacak olan proje kapsamında gövde sıyırma kazıları, dolusavak, dipsavak, rölekasyon yolu kazısı, memba batardosu ve enjeksiyon işleri tamamlandı. Gövde dolgu çalışmaları devam eden Deredolu Göleti’nin toplam yatırım bedeli ise 8 milyon 664 bin TL.

 “Çiftçilerimizin Yüzü Gülecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu projeyi yakından takip ettiğini belirterek “Kısa zamanda hizmete alacağımız gölet ile 2.130 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Böylece mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanacak. Ayrıca proje ile yılda 1 milyon 491 bin TL gelir artışı sağlayacağız. Yöre topraklarına bereket katacak Deredolu Göleti ile çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.