Milletvekilimiz Av. Celalettin Köse’ye Anjiyo Hizmeti için Teşekkür Ediyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milletvekilimiz Av. Celalettin Köse’ye Anjiyo Hizmeti için Teşekkür Ediyoruz

Giriş Tarihi: 11 Mart 2024 - 18:32

Son Güncelleme: 13 Mart 2024 - 12:20

2023 rakamlarına göre Gümüşhane il nüfusunun yaklaşık 3 kat fazlası olan 443.849 hastaya poliklinik muayene hizmeti veren Gümüşhane Devlet Hastanesi bugün tarihi günlerinden birini yaşadı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse’nin  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonunda kurulmasına karar verilen anjiyo ünitesine ait cihazlar 15 Aralık 2023 tarihinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne getirilerek kurulum çalışmalarına başlanmıştı. Kurulum ve personel eğitim çalışmalarının tamamlanması sonrası Anjiyo ünitesi bugün ilk hastasına hizmet verdi.

Bugün, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İlkin Güliyev ve ekibi tarafından hasta Cuma Demir’e anjiyo işlemi yapıldı.

Son yıllarda artan kalp hastalarının çokluğu dikkati çeken Gümüşhane’den dış illere yapılan hasta sevklerinin çoğunluğunu kalp hastası sevkleri oluşturuyordu.

Anjiyo Ünitesi’nin ilk hastaya hizmet verdiği bugün AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Devlet Hastanesi’ne giderek ilk anjiyo hastası  Cuma Demir’e geçmiş olsun deyip, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve Develet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Fatma Hicran San başta olmak üzere hastane yetkililerine hayırlı olsun dediler.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatma Hicran San ve diğer yetkililerden anjiyo ünitesi hakkında bilgi alan Milletvekili Köse şunları söyledi:

“Çok şükür bugün tarihi bir güne Gümüşhane Devlet Hastanesi tanıklık ediyor. İlk anjiyo hastası bugün inşallah burada şifa bulacak. Uzun uğraşlar sonucunda, yakın takip sonucunda Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile birçok kere birebir görüşmelerimiz neticesinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ni, ilimizi anjiyo ünitesine kavuşturduk. Biz çok mutluyuz.

Bu hizmetler Türkiye Yüzyılında Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Sağlık Bakanımızın gayretleriyle gerçekleşen işler. Gümüşhane’nin çehresi değişiyor. Gümüşhane’yi biz sadece sağlıkta değil, ulaşımda, turizmde, eğitimde her alanda kalkındırma gayreti içerisinde olacağız. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Ben bu hizmetin Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde gelmesinde katkıları olan Sağlık Bakanımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Ne zaman görüşsek, Gümüşhane’nin bir ihtiyacını kendisinden talep etsek her zaman böyle hüsnü niyetle Gümüşhane’ye büyük bir destekle taleplerimize cevap vermiştir. Gerek anjiyo ünitesinde gerekse de önemli branşlardaki doktor atamalarında bize çok destek oldular. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.”

“Günde 10 hasta anjiyo yapabiliyoruz”

Özellikle kalp krizi geçiren hastaların yarım saat içerisinde müdahale edilme gereksinimleri olduğunu hatırlatarak anjiyo ünitesinin kendileri ve hastaları için çok kıymetli olduğunu ifade eden Başhekim Op. Dr. Fatma Hicran San, gün içerisinde 10 hastanın anjiyo yapılma kapasitesi olan tesisle birlikte çevre il ve ilçelerden sevk alabilecek durumda olduklarını söyledi.

image_print

HABERLER