Milletvekilimiz Köse, Kültür Bakanımız Ersoy İle Görüştü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme yaptı.

Milletvekili Köse, görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurarak şunları yazdı:

“Kültür ve Turizm Bakanımız Sn.Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret edip, ilimizde devam eden ve önümüzde ki dönemde ilimize yapılmasını planladığımız yatırımları konuştuk. Sn bakanımıza ilgi alakalarından ve Gümüşhanemize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

SATALA AFRODİTİ’NİN İADESİ KONUŞULDU MU?

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, dört gün önce, 29 Eylül 2024 Pazar günü  Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde yaptığı toplantıda  Gümüşhane’den İngiltere’ye kaçırılan “Satala Afroditi” heykeli ile ilgili şunları söylemişti:

“1800’lü yılların sonunda İngiltere’ye götürülen ve orada bulunan British Museum’da sergilenen “Satala Afrodit Heykeli” için de gelişmeler var. İki ülke bakanlıkları arasındaki resmi yazışma sürecini başlatıp Satala’dan çıkartılan bu tarihi eserimizin de Gümüşhane Müzesi’nde sergilenmesi için çaba göstereceğiz. Bunun da çalışmalarını başlattık.”

Gümüşhane için çok önemli olan Satala Afroditi Heykeli’nin İngiltere’den Türkiye’ye iadesi işlemlerinin Milletvekili Celalaettin Köse ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasındaki görüşmede gündeme gelip gelmediği Gümüşhane’de merak konusu oldu.