MİLLETVEKİLLERİMİZDEN KURTULUŞ MESAJI

“Güzel Şehrimiz Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun somut bir ifadesi olarak tarihe altın harflerle yazılan önemli bir günü idrak etmekteyiz.

Kahraman milletimiz inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiş; Gümüşhane’mizi 15 Şubat 1918 tarihinde tam ve ebedi bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu şanlı zafere ev sahipliği yapmış olan topraklarımız; o günlerin gurur ve onurunu yaşatmaya devam etmektedir.

Ecdadımız nasıl ki bundan 100 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz. Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynamak isteyenlere gereken dersi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Millet olarak; ecdadımızdan devraldığımız bu toprakları ve tarihi mirası en güzel şekilde değerlendirerek, geliştirerek ve koruyarak insanlığın istifadesine sunmak için gece gündüz demeden çalışacağız.

Gümüşhane’mizin kurtuluş günü vesilesiyle ecdadımızın Türk Milletine en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğimizi vurguluyor; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan savunması için 100 yıl önceki nöbeti kararlılıkla devam ettiren kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize vazifelerinde kolaylıklar diliyoruz.”

Hacı Osman AKGÜL                                                        Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili                                                 Gümüşhane Milletvekili