Milli Bir Duruş Örneği Öznur Küçüker Sirene

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

İstanbullu olan ve uzun süredir Fransa’da yaşayan uluslararası ilişkiler uzmanı Öznur Küçüker Sirene Hanımefendi’nin twitter’deki yazı ve paylaşımlarını ilk günden beri takip ediyorum. Kendisini şahsen tanımıyorum. Başka sosyal medya hesapları da olan Öznur Hanım’ın ben sadece twitter hesabını takip ediyorum.

Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; kararlı milli bir duruşun ne kadar önemli olduğunu Öznur Hanım örneğinde gördüm.

Öznur Hanım; Fransa devlet yetkililerinin yoğun bir şekilde Türkiye ve Müslüman düşmanlığı yaptığı dönemlerde Fransa TV kanallarında ve medyasında cesaretle doğruları savundu, milletini, devletini, dinini ve vatanını savundu. Türkiye ve İslam gerçeği başta olmak üzere yanlış bilinen doğruları hem Fransızlara, hem de tüm dünyaya en güzel ve etkili şekilde duyurdu.

Fevkalade kültürü ve Fransızları bile kendisine hayran bırakan düzgün ve akıcı Fransızcasıyla doğru Türkiye’yi ve Türkiye’nin doğru gerçeklerini ve Avrupa’nın iki yüzlülüğünü kahramanca anlattı ve anlatmaya devam ediyor. Bu milli duruş kahramanı Öznur Hanım’ı tebrik ediyorum. Allah var etsin.

Dünya siyasetini, dünyada dönen siyaset çarklarını çok iyi analiz edip, büyük fotoğrafı okuyan ve bunu takipçilerine sade ve anlaşılır bir Türkçe ile anlatan Öznur Küçüker Sirene’den öğrenecek çok şeyimiz var.

Öznur Hanım, Türkiye gündemini çok yakından takip ediyor.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için bir şans olduğunu, İslam coğrafyası ve mazlum milletler için bir şans olduğunu sürekli ve sık sık işliyor. Okuduğu büyük dünya fotoğrafından Erdoğanlı bir Türkiye’nin Avrupa’daki ve dünyadaki anlamının ne olduğunu çok güzel ifade ediyor.

Avrupa’da yaşayıp yıllarca Avrupalıların Türklere ve Müslüman camiaya ikinci sınıf insan muamelesi yapışını bizzat gören ve yaşayan Öznur Hanımların dünyanın her yerinde çoğalması lazım. Bozulmamış, yozlaşmamış bir milli kültürün, bir milli duruşun ne kadar önemli olduğunu Öznur Hanım hepimize gösterdi.

Ülkemizi yüceltici, vatanımızı, devletimizi koruyucu, dinine bağlı, istikametli özellikli yazı ve paylaşımlarına şahit olduğum Öznur Hanım için  “Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir”  özellikli bir benzetme ifadesini kullanmak hiç de abartı olmayacaktır. Evet, yazdığı yazı ve tahlilleri ile Öznur Hanım; Avrupa’da Türkiye için himmetini ortaya koyan bir güzel örnektir.

Öznur Hanım; dünyadaki Türkiye düşmanlığını ve Avrupa’nın iki yüzlülüğünü Avrupalıların gözüne soka soka Avrupa televizyonlarında anlatıyor. Fransız Arte kanalının “28 dakika” programına konuk olup Fransızca yaptığı harika konuşma ile HDP-PKK ilişkisini ve PKK’nın katil bir örgüt olduğunu anlattığı programın etkileri tüm Avrupa’da hâlâ konuşuluyor.

İnançlı, itikatlı ve mütevazi yapısıyla, Türkiye’yi ve dünyayı büyük fotoğraf formatında okuyarak, özellikle ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları izleyicilerine çok açık ve anlaşılır bir üslupla anlatan Öznur Hanım’ın bu basiretli çalışmalarının devamı için kendisine dua edelim.

Güzel günler dileğiyle.

Hasan Pir’in Öznur Küçüker Sirene ile ilgili köşe yazısını Gümüşhane Olay Gazetesi’nden okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.