MUHTAR ARZU AY KARŞIYAKA’YA OKUL İSTİYOR

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in Türkiye’de bir örnek olan Gümüşhane merkez ilçede başlattığı tüm mahallelerde vatandaşlarla görüşme toplantıları devam ediyor.

Vali Taşbilek 19 Şubat 2020 Çarşamba günü Karşıyaka mahallesi sakinleri ile bir toplantı yaptı.

Karşıyaka mahallesinde bulunan caminin alt katında yer alan çay ocağında yapılan toplantıya  Vali Kamuran Taşbilek, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Taşbilek toplantıda yaptığı konuşmada: “Fırsat buldukça mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Amacımız sizlerle tanışmak, sorunlarınızı yerinde tespit edebilmek. Bize ulaşmayan birtakım sorunlar varsa burada tespit etmek. Bu amaçla size misafir geldik. Sorunları dinlemeye ve çözüm üretmeye geldik.” dedi.

Gümüşhane Belediyesi mahallelerinin tek kadın muhtarı olan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek’in ziyareti ile çok mutlu olduk. Çok sevindik. Karşıyaka’nın Gümüşhane’deki konumu farklı. Karşıyaka mahallesi Erzurum ve Trabzon arasındaki geçiş noktası. Burası bir inci. Burayı da süslemek gerek. Gümüşhane’nin tanıtımı da bu mahalleden olmalı. Biz okullara köprüyle bağlı olan bir mahalleyiz. Bir okul talebimiz var”

Yapılan konuşmalar sırasında öne çıkan sorunlar şunlar oldu:

  • Ali Günday köprüsü üzerinde park eden kamyon, tır ve iş makinalarının kaldırılması ve köprü üstünün park alanı olarak kullanılmaması.
  • Hacı İmam Çeşmesinin alınan suyunun yeniden çeşmeye bağlanması.
  • Mesire alanındaki binanın yeniden çalışır hale getirilmesi.
  • Karşıyaka mahallesine çocuk parkı yapılması.
  • Mahalle camisinin tuvalet ve şadırvanlarının restore edilmesi.
  • Mahalleye standart bir muhtar evi yapılması.
  • Mahalleye 8 derslikli bir ilkokul yapılması.
  • Mahallenin yan yolların da aydınlatılması.

Toplantıda ortaya konulan sorunlar, ilgili kurummlara resmi yazı ile iletilmek üzere valilik görevlilerince not alındı.