Muhtar Fahri Ölmez haber verdi, Karayolları ekipleri tehlikeli kayaları temizledi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Muhtar Fahri Ölmez haber verdi, Karayolları ekipleri tehlikeli kayaları temizledi

Giriş Tarihi: 31 Mayıs 2024 - 23:14

Son Güncelleme: 31 Mayıs 2024 - 23:18

Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi’nde Gümüşhane Üniversitesi ile öğrenci yurtları arasında yoğun olarak kullanılan karayolunun üst kesiminde ( Birinci TOKİ konutları altındaki yamaçta)  düşmeye hazır vaziyette bulunan kayalar öğrencileri, vatandaşları ve araç trafiğini tehlikeye atıyordu.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Fahri Ölmez’in talebi üzerine harekete geçen Karayolları Gümüşhane Şube Şefliği ekipleri ve dağcılar risk oluşturan kayaların temizliğini bugün yaptılar.

Sabah saatlerinde bölgeye gelen ekipler, alınan güvenlik önlemlerinin ardından yamaçlarda bulunan farklı büyüklükteki tehlikeli kayaları düşürürken, devasa kayaların yamaçtan yuvarlanırken oluşturduğu hasar ise olası facianın boyutlarını gözler önüne serdi.

“Önceki yıllarda bir üniversite öğrencisi kaya düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti”

13 Haziran 2017 tarihinde öğrenci yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçasının kendisine çarpması sonucu feci şekilde can veren üniversite öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’nu hatırlatarak, bölgedeki çalışmaların önemine vurgu yapan Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Fahri Ölmez, “Bizim muhtarlık binamızın önüne ve kullanılan yola yamaçtan kopan taşlar geliyordu. Öğrencilerin ve sivil vatandaşlarımızın zarar görmemeleri için gerekli mercilere durumu ileterek aciliyetini ifade ettim. Ben bu noktada yardım eden bütün yetkililere teşekkür ediyorum. Bir zayiat vermeden bu işten kurtardık. Bu büyük bir işti ve beni kırmadılar teşekkür ederim. Zaten muhtarlık olarak ilk işim bu oldu. Daha önceki yıllarda yine bir üniversiteli kardeşimiz taş düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Burada her şey her an olabilirdi ama buna fırsat vermeden sağ olsun bütün yetkililer hepsi bu duruma el attılar” dedi. 

image_print

HABERLER