NASA; BEDİÜZZAMAN’IN BAHSETTİĞİ “7 DÜNYA”YI BULDU

ABD’nin “Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi” (NASA), 23 Şubat 2017 tarihinde bir açıklama yaparak, Dünya’dan 40 ışık yılı uzakta dünyaya çok benzeyen 7 yeni gezegen keşfettiklerini açıkladı.

NASA yetkilileri; yaptıkları açıklamada Güneş Sistemi dışında Samanyolu Galaksisi içindeki Kova takımyıldızı içindeki Trappist-1 ismi verilen yıldızın yörüngesinde keşfedilen 7 gezegenin Dünya’ya çok benzediğini belirttiler.

Bütün dünyayı heyecanlandıran bu keşfin en önemli özelliği de bilim adamları, gezegenlerden üçünün su varlığını ve canlı yaşamını destekleyebilecek yapıda olduğunu ifade etmesi oldu.

NASA; BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ’Nİ DOĞRULADI

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Risale-i Nur külliyatı eserlerinden “LEM’ALAR” adlı kitabının 12. Lema bölümünde;

Kura’an-ı Kerim’in Talak suresi 12. Ayeti olan

ayet

Allah, yedi kat göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır.” Ayetinin tefsirini yapıyor ve şunları belirtiyor:

“Hem küre-i arzımıza (dünyamıza) benzeyen yedi küre-i uhrâ (diğer küre) dahi bulunmasına, zihayata (canlılaramakarr ve mesken (kalınacak yer ve ev) olmasına işareten yedi tabaka, yani, yedi küre-i arziye (yedi dünya ) bulunmasına işareten küre-i arz dahi, yedi tabakaâyât-ı Kur’âniyeden fehmedilmiştir.”

****

Bilindiği gibi; Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri; Kur’an-ı Kerim’in günümüze bakan ayetlerini Risale-i Nur külliyatı adı altında tefsir etmiş ve günümüz insanının istifadesine sunmuştur.

Bediüzzaman Hazretleri, Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinin bilimlere yol gösteren tefsirlerini de yapmıştır. Bunlardan bir tanesi de NASA’nın yeni keşfettiği “7 Yeni dünyadır.” Bediüzzaman Hazretleri 12. Lema adlı eserini 1934 yılında yazmıştır.

12. Lema dersinin ilgili bölümleri  için tıklayınız PDF (Envar Neşriyatın Yayımladığı Lemalar kitabından alınmıştır)

12.lema PDF

 

ap-17053649518894v35bo2iuwu-ae8gjqcfgdq