Öznur Küçüker Sirene, Gazze İçin Vicdanlara Seslendi: “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Öznur Küçüker Sirene, Gazze İçin Vicdanlara Seslendi: “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”

Giriş Tarihi: 19 Mayıs 2024 - 13:03

Son Güncelleme: 19 Mayıs 2024 - 13:03

Türkiye’de ve dünyada en çok takipçisi olan aydınlardan biri olan, Türkiye’nin gururu, uluslararası ilişkiler uzmanı, araştırmacı, gazeteci Öznur Küçüker Sirene 17 Mayıs 2024 tarihinde youtube kanalında ve sosyal medya hesaplarında yayımladığı video konuşması ile Gazze’deki dramı işleyip, vicdanlara seslendi.

Sayın Öznur Küçüker Sirene’nin bu önemli konuşmasını sizinle paylaşıyoruz.

HABERE YORUM

Türkiye’nin gururu Değerli Öznur Küçüker Sirene vicdanlara seslendi. Çünkü; vicdan, insanlar için hem cesaretin, hem doğruluğun, hem hakikatin hem de insan olma vasfının son noktası, son kalesidir.

Sayın Sirene, Gazze konusunu, Gazze’deki dramı, Gazze’deki insanlık ayıbını Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Haksılık kaşısında susan dilsiz şeytandır” Hadis-i şerifi ile açıklamış.

Konuşmasında Gazze başta olmak üzere dünyanın masum coğrafyalarında yaşanan zulümlere tepki verilmesini isteyen Öznur Hanım şöyle diyor: “Duyarlı olursak, vicdanlı olursak, sesimizi çıkarırsak, tepki verirsek bizler de daha yeni, daha güzel bir dünyanın inşa edilmesine katkıda bulunabiliriz. Evet, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bugün yaşanan soykırıma, zulme, işgal ve kötülüklere karşı eğer susmaz isek, direnirsek, birlikte hareket edersek belki farklı bir dünya kurabiliriz. Bu umutla yaşamalı ve mücadeleye devam etmeliyiz. Ben de buradan direnen, kötülüklere karşı susmayan, bir şekilde -şekli ne olursa olsun- kötülüklere karşı tepki veren herkese selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Lütfen mücadelemize devam edelim ve kendimizi asla güçsüz ve yalnız hissetmeyelim. Çünkü bilin ki bir bardağı taşıran her zaman son bir damladır ve bu son damla sizler olabilirsiniz.”

Bu duyarlı konuşması için, bütün vicdan sahiplerini harekete geçirmeye yeterli olacak bu tarihi konuşması için ben de Değerli Öznur Küçüker Sirene’ye teşekkür edip tebriklerimi sunuyorum.

Hasan Pir

image_print

HABERLER