PAZAR GÜNÜ YAPILACAK YGS’NİN TÜM HAZIRLIKLARI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖRÜŞÜLDÜ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart 2017 Pazar Günü yapılacak olan “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” (YGS) öncesinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Başkanlığında “Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in makamında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Faruk Akıncı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem,  Merkez İlçe Nüfus Müdürü Ruşan Kalaycı katıldı.

Adaylar sınav salonlarına 09:45’ten sonra alınmayacak

Sınavın huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlar ile sınava ilişkin alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantıda; sınavın saat 10.00’da başlayacağını ve 160 dakika süre ile tek oturumda uygulanacağını belirten Rektör Prof. Dr. Zeybek, sınavın zamanında başlatabilmesi için adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına 08.45’ten itibaren alınmaya başlanacağını ve 09:45’ten sonra ise sınav salonlarına girişin kapatılacağını söyledi.

“Geçici kimlik belgesi” ve kimlik kartı talep belgesiyle sınava girilebilecek

Yükseköğretime Geçiş Sınavının Gümüşhane’de 20 sınav binasında, 4 bin 613 adayın katılımıyla ve yaklaşık 680 görevli personel ile gerçekleştirileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Zeybek; “ Sınava girecek adaylar sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerekiyor. Adaylar sınava ilişkin bilgileri ÖSYM Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan aday eğitim filminden öğrenebilirler. Özellikle sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları gereken belgelerle sınav binasına gelmeleri ve ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan materyaller hususunda kurallara riayet etmeleri sınavın huzur ve güvenliği açısından önem arz etmektedir. Adaylar Sınava Giriş Belgesi ve TC Nüfus Cüzdanı, TC Kimlik Kartı, süresi geçerli pasaport, KKTC Kimlik Kartı veya Pembe/Mavi kartları ile sınava girebilecekler. Ayrıca uygulamaya giren yeni kimlik kartları nedeniyle bir mağduriyet yaşanmaması için bu konuda ÖSYM başkanlığının 22 Şubat 2017 tarihli duyurusuna istinaden sınava girecek adaylar İl Nüfus Müdürlüğünden alabilecekleri “Geçici Kimlik Belgesi veya Kimlik Kartı Talep Belgesi” ile de sınava alınacaklar. Nüfus cüzdanları olmayan adayların mağdur olmaması için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 12 Mart 2017 Pazar günü saat 07:00 ile 09:45 arasında açık tutulacak.” dedi.

Sınav Koordinasyon Kurulu üyelerinin sınav girecek tüm adaylara başarı dileklerini ilettikleri toplantıda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek sınava girecek adayların adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumun, özellikle gürültüyle ilgili olarak ilimiz genelinde gereken itinanın gösterilmesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü)