PEKTAŞ, ÇİMEN VE KÖROĞLU TORULLULARLA BULUŞTU

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşhane’de kurulu bulunan ve Gümüşhane’deki en büyük ilçe derneği olan “Torullular Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Tanıtım ve Kültür Derneği” üyeleri ile bir araya geldiler.

3 Şubat 2019 Pazar günü Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılan yemekli toplantıya Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torullular Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Tanıtım ve Kültür Derneği Başkanı Mümin Çakıcı, AK Parti Gümüşhane Merkez ilçe Başkanı Fatih Gürses, AK Parti Torul İlçe Başkanı Osman Karabulut, AK Parti Gümüşhane ve Torul teşkilat mensupları, STK temsilcileri ve çok sayıda Torullu vatandaş katıldı.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ CİHAN PEKTAŞ’IN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKANLAR

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili
Cihan Pektaş, son beş yıl içinde AK Partili belediyelerde yapılan çalışmaların
yüz yıla bedel olduğunu belirtti.

Milletvekili Pektaş: “Gümüşhane beş yıl öncesine kadar Türkiye’nin en büyük köyü durumunda iken, bugün modern bir şehir haline gelmiştir. 140 yılı aşkın bir geçmişi olan Gümüşhane Belediyesi’nin son beş yılda yaptığı çalışmalar 140 yıla bedel çalışmalardır. Harşit yıllardır bir dere iken, bugün Gümüşhane’nin bir simgesi ve sembolü olmuştur. Son beş yıl içinde belediye başkanlarımızla gayet uyumlu çalıştık. Belediyelerimize her türlü desteği verdik.” Dedi.

31 Mart seçimlerinde hem Gümüşhane, hem de Torul’da yeniden büyük bir zafer kazanacaklarını ifade eden Milletvekili Cihan Pektaş: “Cenabı Allah Torul’a mucizevî bir tabiat vermiş, Torul’un her tarafı açık bir tabiat müzesi.”

Torul – Tirebolu arasında yapımı planlanan üç şeritli yeni yolun proje çalışmalarının tamamlandığını anlatan Pektaş; “40 tünelli bir yol ve tünellerin toplam uzunluğu 20 kmyi bulacak. Bu yeni yolla ve Zigana tünelinin bitmesi ile Torul bölgenin turizm ve ulaşım cazibe merkezi olacaktır. Diğer taraftan Torul kalesi başlı başına bir turiz merkezi. Önümüzdeki dönemde Torul’u yürüyen merdivenle Kaleye bağlayabiliriz. Hem Torul’da hem Gümüşhane’de işi ehline verdik. Şimdi sıra Gümüşhane ve Torulluların AK Parti adayları Çimen ve Köroğlu’nu destekleyip Türkiye’de rekor kırmalarına gelmiştir.” Dedi.

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN’İN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKANLAR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı konuşmada
Torul’la Gümüşhane’nin etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu
söyleyerek kendisinin Torulluları çok sevdiğini, bu nedenle de kendisinin de Torul
derneğinin üyesi olduğunu hatırlattı.

2014-2019 yılları arasında Gümüşhane Belediyesi tarafından
yapılan çalışmaların eski ve yeni durumlarını slayt eşliğinde anlatan Başkan
Çimen; “Bugün tüm alt yapısı tamamlanmış bir Gümüşhane’de yaşıyorsunuz.” dedi.

Gümüşhane Belediyesi’nin 140 yıllık tarihinde yapılmayan tüm
işleri 5 yıllık dönemde yaptıklarını belirten Başkan Çimen, yeniden belediye başkanlığını
alarak, Gümüşhane’yi Türkiye’nin yıldızı olan bir kent yapacaklarını açıkladı.

Yeni dönem içinde Torullular Derneği’ne bir hizmet binası yapma sözü de veren başkan Çimen toplantıya katılanlardan hem Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’na, hem de Gümüşhane Belediye Başkanlığı için kendisine destek istedi.

TORUL BELEDİYE BAŞKANI NİDAİ KÖROĞLU’NUN KONUŞMASINDA ÖNE ÇIKANLAR

Toplantıda konuşan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu slayt eşliğinde yaptığı konuşmada Torul ile Gümüşhane’nin tarih boyunca hep siyasi birlik içinde olduğunu söyledi.

Beş yıl önceki sloganlarının “Torul; ya köy kalacak ya da şehir olacak” ifadeleri olduğunu hatırlatan Başkan Nidai Köroğlu; “Bugün yapılan çalışmalarla sesini sadece Türkiye’ye değil dünyaya duyuran bir Torul ortaya çıkmıştır” dedi.

2018 yılı içinde Torul kalesini 35 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Başkan Köroğlu “2018 yılında Torul’a gelen yabancı turistlerin 25 bini Arap turist. Şimdi biz yabancı turistlerin arsa taleplerini karşılamak üzere Torul’da arsa planlama çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

DERNEK BAŞKANI MÜMİN ÇAKICI’NIN KONUŞMASI

Toplantının açılışında konuşan Torullular Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Tanıtım ve Kültür Derneği başkanı Mümin Çakıcı Milletvekili Cihan Pektaş’ın ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’le Torul Belediye birlikte katıldıkları bu toplantıdan Torullular adına büyük mutluluk duyduğunu belirterek hizmetleri için hem Milletvekili Pektaş’a, hem de başkanlar Ercan Çimen ve Nidai Köroğlu’na teşekkür etti.