Pembe Kimlik 14 Aralık’ta TRTBELGESEL Kanalında Yayımlanacak

14 Aralık 2019 – Saat 23.00 – TRT BELGESEL kanalı

11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü alarak ‘En İyi İkinci Film’ ödülüne layık görülen Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Pembe Kimlik” belgesel filmi TRT Belgesel TV kanalında yayımlanacak.

Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek’in, Görüntü Yönetmenliğini 2017 yılında “Kırmızı” belgeseli ile en çok ödül alan film unvanını elde eden Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir’in üstlendiği film, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat: 23:00’da TRT Belgesel TV kanalında izleyici ile buluşuyor. Ödüllü Belgesel 2019 “Pembe Kimlik” başlığıyla yayımlanacak film için geri sayım başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yayımlanacak “Pembe Kimlik” belgesel filmi hakkında şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül alan üniversitemizin dışa dönük gülen yüzümüz olan İletişim Fakültesi başarılarına her gün bir yenisini daha ekliyor. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ‘Pembe Kimlik’ belgeselinin 3 kategoride 101 ülkeden 1605 filmin başvurduğu, Türkiye’nin belgesel sinema alanındaki en prestijli festivali olarak kabul edilen bir etkinlikten ödül alması bizler için unutulmaz bir başarı olmuştu. Bunun yanında belgesel filmin TRT Belgesel TV kanalında yayımlanacak olması bizler için ayrıca bir heyecan ve sevinç kaynağı oldu. Öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin bu başarısında pay sahibi olan hocalarımızı tebrik ediyorum. Herkesi 14 Aralık 2019 Cumartesi günü belirtilen saatte öğrencilerimizin bu başarısına ortak olmaya, belgesel filmimizi izlemeye davet ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ