PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED’İN (A.S.V.) SÜNNETLERİNE UYMANIN ÖNEMİNİ ANLATAN EN KAPSAMLI ESERİ YAYIMLIYORUZ

Günümüzde Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.v) ın sünnetlerinin önemini anlatan en kapsamlı eser Bediüzzaman Said Nursi’nin kaleme aldığı  Lem’alar adlı eserdeki Onbirinci Lem’a adlı bölümdür.

Bediüzzaman Hazretleri bu eserinde; sünnetle ilgili çok önemli açıklamalarda bulunuyor ve mutlaka sünnete uyulmasının önemini anlatıyor.

Envar Neşriyat tarafından basılmış olan Lem’alar adlı eserde yer alan 13. Sayfalık bu risaleyi PDF olarak sunuyoruz.

**********

Sünnet-i Seniye Risalesinden bazı bölümler:

* Sünnet-i Seniyye edeptir. Hiçbir meselesi yoktur ki, altında bir nur, bir edep bulunmasın.

* Siyer-i Nebeviyeye dikkat eden ve Sünnet-i Seniyyeyi bilen, kat’iyen anlar ki, edebin envâını, Cenâb-ı Hak, Habibinde cem etmiştir. Onun Sünnet-i Seniyyesini terk eden, edebi terk eder.

* Rivâyât-ı sahiha ile Hazret-i Âişe-i Sıddıka (r.anha) gibi Sahabe-i Güzin, Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâmı tarif ettikleri zaman, “Hulukuhu’l-Kur’ân“diye tarif ediyorlardı. Yani, Kur’ân’ın beyan ettiği mehâsin-i ahlâkın misali, Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmdır. Ve o mehâsini en ziyade imtisal eden ve fıtraten o mehâsin üstünde yaratılan odur.   İşte böyle bir zâtın ef’alahvalakval ve harekâtının herbirisi nev-i beşere birer model hükmüne geçmeye lâyık iken, ona iman eden ve ümmetinden olan gafillerin (Sünnetine ehemmiyet vermeyen veyahut tağyir etmek isteyen) ne kadar bedbaht olduğunu divaneler de anlar.

**************

SÜNNET-İ SENİYE RİSALESİ İÇİN TIKLAYINIZ PDF