PKK’LI HAİN GİRESUN’DA ET YERİNE KURŞUN YEDİ

GÜMÜŞHANE – GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ – 13.09.2018

Eren’in Katillerini Ele Geçiren JOPER Timleri Bir Teröristi Daha Etkisiz Hale Getirdi.

JOPER TİMLERİ SICAK TEMAS SAĞLADI

Maçka’da Eren Bülbül’ü ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Serhat Gedik’i şehit eden teröristleri birbiri ardına yapılan operasyonlarla Gümüşhane’de etkisiz hale getiren JOPER timleri Giresun’da da başarılı bir operasyona imza attı. Yağlıdere ilçesi Güllüce köyünde bir kasaptan geçtiğimiz gün et çalındığı ihbarı üzerine, bölgede operasyonlar sıklaştırıldı. JOPER timleri Güllüce köyü çevresindeki ormanlık alanda teröristlerle sıcak temas sağlandı.

ETİ KAVURDULAR AMA YİYEMEDİLER

Çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hâle getirilirken, beraberindeki 2 teröristin kaçtığı belirlendi. Teröristlerin çaldığı eti kavurdukları ve yemek üzere oldukları tespit edilirken, bölgede operasyonların sürdüğü kaydedildi. Kış üstlenmesi için Tunceli’den bölgeye yeni sızdıkları tahmin edilen grubu etkisiz hâle getirmek için bölgede insansız hava araçları destekli başlatılan operasyonların sürdüğü belirtildi.

Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 1 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Giresun’da, PKK terör örgütünün sözde Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında arazi arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri ile teröristler arasında, Yağlıdere ilçesi Güllüce köyü kırsalında çatışma çıktı. Çatışmada, PKK’lı 1 terörist öldürüldü. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, kaçan diğer teröristler ise takibe alındı. Etkisiz hâle getirilen teröristin üzerinden 1 adet uzun namlulu tüfek ile çok sayıda mühimmat ve sırt çantası içerisinde de gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Kış üstlenmesi için Tunceli’den bölgeye yeni sızdıkları tahmin edilen grubu etkisiz hâle getirmek için bölgede insansız hava araçları destekli başlatılan operasyonların sürdüğü belirtildi. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise “İç güvenlik operasyonları kapsamında Giresun Yağlıdere kırsalında, Giresun İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca gerçekleştirilen operasyonda 1 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.” denildi.

KASAPTAN ÇALINAN ET HAREKETE GEÇİRDİ

Öte yandan köydeki bir kasaptan et çalınması üzerine sıklaştırılan operasyonlar sonucu teröristlerin izine ulaşıldığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre, Yağlıdere ilçesi Güllüce köyünde bir kasaptan geçtiğimiz gün et çalındığı ihbarı üzerine, etin bölgedeki operasyonlar nedeniyle yayla evlerine giremedikleri için aç kalan teröristler tarafından çalınmış olabileceği şüphesi üzerine bölgede operasyonlar sıklaştırıldı. Bölgede görev yapan JOPER timlerinin Güllüce köyü çevresindeki ormanlık alanda yürüttüğü operasyonlar kapsamında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hâle getirilirken, beraberindeki 2 teröristin kaçtığı belirlendi. Teröristlerin çaldığı eti kavurdukları ve yemek üzere oldukları tespit edilirken, bölgede operasyonların sürdüğü kaydedildi.

(Kaynak linki: http://www.gumuskoza.com.tr/kasaptan-et-calinca-yakayi-ele-verdiler.html )