POLİSİMİZİN 174. GURUR YILI

Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü Gümüşhane’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gümüşhane’de Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle 9 Nisan 2019 Salı günü akşamı aziz şehitlerimizin anısına Kemaliye Camii’nde mevlid programı düzenlendi.

10 Nisan 2019 çarşamba günü ise Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürlüğü çelengi sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Törenin sonunda İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş bir konuşma yaptı.

İl Emniyet Müdürü Karataş konuşmasında şunları söyledi:

“Geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı, elde ettiği başarılarla halkın gönlünde hak ettiği güveni kazanmıştır ve kendinden beklenen hizmetin en iyisini verme gayreti içerisinde olmuştur. Kurulduğu ilk günden itibaren gurur ve şerefle ortaya koyduğu bu hizmet anlayışını gelecek kuşaklara da aynı hassasiyetle aktaracak olan Türk Polis Teşkilatı’nın suçla mücadelesi durmaksızın devam edecektir. Gümüşhane’ne başka illerle kıyaslandığında emniyet ve asayişin en fazla tesis edildiği illerin başında gelmektedir. Her geçen gün kendini eğitim ve teknoloji alanında yenileyen teşkilatımız, değişen suç çeşitlerine karşı da kendini güncellemektedir. Suçla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun her kesiminin desteğini alan görevlilerimiz bu doğrultuda ilimiz genelinde bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı ilke edinmiştir. Gümüşhanemizin gençlerini ve çocuklarını özellikle uyuşturucu tuzağından uzak tutmak için bütün görevlilerimiz aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bugün ülkemizin zor bir dönemden geçtiğinin hepimiz farkındayız. Her alanda saldırıya geçmeyi fırsat bilen düşmanlarımız bizlere asla diz çöktüremeyecektir. Bu aziz ülkenin her karış toprağı Şehitlerimizin kanı ve ecdadımızın alın teri ile vatanımız haline gelmiştir. Her ne şartta olursa olsun devletimizin varlığını ve bütünlüğünü tehdit eden hiçbir hareket ve oluşuma müsaade etmeyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Anıt önündeki törenin ardından Polis Evi’nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada Vali Kamuran Taşbilek de şunları söyledi

“Polis Teşkilatımızın 174. Yıldönümünü kutluyorum. Başta polislerimiz, emniyet güçlerimiz olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bekası uğruna mücadele etmiş ve bu uğurda şehadete ermiş bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Polis teşkilatımız, Jandarmamız vatan hizmeti noktasında çok önemli görev ifa ediyor. Herkes evinde rahat uyuyabiliyorsa bu teşkilatlarımızın sağladığı olağanüstü çabaları sayesindedir. Bütün arkadaşlarımızın gününü kutluyorum, Allah devletimize, milletimize birlik ve beraberlik versin”

Polis Evi’ndeki programdan sonra Fatih Parkı’nda şehitler anısına lokma dağıtım etkinliğ yapıldı.