Prof.Dr. Gülsüm Çalışır’dan Etkili İletişim Ve Beden Dili Konferansı

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Etkili İletişim ve Beden Dili” konferansı TÖMER Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın moderatörlüğünde ve Uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen konferansa  Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Çalışır, Etkili İletişim ve Beden Dili adlı sunumunda; “İletişim duygu, düşünce ve […]

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Etkili İletişim ve Beden Dili” konferansı TÖMER Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın moderatörlüğünde ve Uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen konferansa  Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Çalışır, Etkili İletişim ve Beden Dili adlı sunumunda; “İletişim duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkalarına aktarılması durumudur. İletişimin % 30 sözlü iletişim, % 70 sözsüz iletişimdir. Sözlü iletişim, ses ve işitmeye dayalı bir iletişimdir. Bu iletişim türünde, dilin etkili şekilde kullanımı çok önemlidir. İletişim sadece sözlü olarak gerçekleşmez. Beden dili olarak bilinen jestler, mimikler, duruş ve ses tonu gibi faktörler sayesinde iletişimin anlamı büyük ölçüde değer kazanır. Günlük iletişimin önemli bir kısmı, sözsüz iletişime dayanır. Sözsüz iletişimde bilginin iletimi kültüre bağlı değişiklikler gösterebilir. Etkili bir iletişim kurmak için şu hususları göz önünde bulundurmalıyız. Dikkatli dinleme, önyargılı olmama, isteklerimizi öğrenme, soru sorma,  açık konuşma, doğru bilgi verme ve iletişim kurduğumuz kişiye karşı tebessüm etmek. Etkili iletişim ve beden dilini geliştirmek, zaman ve pratik gerektirir. Söz konusu becerileri geliştirmek, kişisel ve profesyonel ilişkilerinizde daha başarılı ve tatmin edici iletişimler kurmanıza yardımcı olacaktır” sözlerine yer vererek; beden diline dair örnekler üzerinden iletişimde yapılan doğrular ve yanlışların neler olduğunu açıkladı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’a programa katkılarından dolayı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Çalışır’ın sunumunun ardından Uluslararası öğrencilerden Muhammed Osama Osman-İngilizce, Emna Azizi-Arapça, Muhammad Refaldy-Endonezce ve Shahid Ullah-Urduca dillerinde çevirilerle Etkili İletişim ve Beden Dili hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

Öğrencilere teşekkür belgeleri, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın tarafından verildi.

İletişimin, insan ilişkilerinin temelini oluşturduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “İletişim, hayatımızın her alanında kritik bir rol oynar. Etkili iletişim, kişisel ilişkilerimizden profesyonel hayatımıza kadar her alanda başarının anahtarıdır. Başarılı iletişim, bireylerin kişisel ve profesyonel yaşamlarında önemli bir avantaj sağlar. Prof. Dr. Gülsüm Çalışır hocamızın değerli sunumuyla bir kez daha gördük ki iletişim sadece sözcüklerle değil, beden dilinin de gücüyle şekillenir. Ayrıca, bu konferansta uluslararası öğrencilerimizin farklı dillerde yaptıkları sunumlar, kültürler arası iletişimin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İletişimin sınırlarını aşarak farklı dillerde yapılan sunumlar, küresel bağlantıların ve anlayışın güçlendirilmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Gerçekleştirilen etkinliğin, öğrencilerimizin bu önemli beceriyi kazanmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle de programa katkılarından dolayı İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır’ı kutluyor, programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 23.02.2024

Exit mobile version