Prof.Dr. Kemalettin Aydın’a Büyük İlgi

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 22.04.2022

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Hemşerimiz Prof.Dr. Kemalettin Aydın’a iki önemli görev daha verildi.

Üstlendiği bütün görevli büyük bir başarı ile yerine getiren 23. 24. ve 25. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekilli Prof.Dr. Kemalettin Aydın, pandemi sürecinde ulusal televizyon kanallarındaki yapıcı konuşmalarıyla tüm Türkiye’nin moral kaynağı oldu.

İKİ YENİ GÖREV

Kemalettin Hoca,  17 Nisan 2022 tarihinde genel kurulunu yapan  Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun  yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ankara Green Park Otel de yapılan genel kurulda Türkiye Buz Pateni Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu’nda Dr. Burhan Kurtuluş başkanlığa seçilirken, Kemalettin Aydın’da Başkan Kurtuluşun 14. Kişilik yönetim kurulunda yer aldı.

Diğer taraftan Kemalettin Aydın,  Türk Parlamenterler Birliği’ni yönetim kurulu üyeliğine ise tekrar seçildi.

Mütevazi kişiliği ile Gümüşhanelilerin her derdi ile yakından ilgilenen, Gümüşhane sevdalısı  Prof.Dr. Kemalettin Aydın Hocamıza bütün görevlerinde olduğu gibi yeni görevlerinde de üstün başarılar diliyoruz.

KEMALETTİN AYDIN KİMDİR?

10 Mayıs 1962’de Gümüşhane’nin  Torul ilçesinde doğan Kemalettin Aydın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İhtisasını Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında Karadeniz Teknik Üniversite’si Trabzon Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Uzmanlık ve Yardımcı Doçentliğini aynı üniversitede yaparak 2003’te Doçent unvanı aldı. Aynı zamanda İktisat Fakültesi’ni bitirdi.

Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Kurul Üyeliği yaptı. TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve AB ortak projelerinde danışman üye ve araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyeliği, Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Çalıştığı üniversitede Başhekim Yardımcılığı yaptı. Kendi alanındaki bilimsel çalışmaların yanında Sağlık Yönetimi, Sağlık Ekonomisi ve Hastane mimarisi üzerine çalışmalar yaptı. Kongre ve sempozyum yöneticiliği yaptı. Halen Bilinçli ilaç Kullanımı, Biyoteknoloji, Inovasyon,ve ARGE derneği (BID) başkanı, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırmalar Merkezi Derneği (ISGAM) Başkan Yardımcısıdır.

23 ,24 ve 25. dönemde Gümüşhane Milletvekili seçildi. TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, Tüm Partiler Nüfus ve Kalkınma Grubu Üyeliği, Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanlığı yapmasının yanında İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Türkiye analizi ve İş Kazalarının Sosyo-Ekonomik yükü üzerine konferans, makale ve bildiri sunumları oldu. Temmuz 2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr Abdurrahman Yurtarslan Eğitim Araştırma hastanesinde Profesör kadrosuna atandı.  Kırktan fazlası yurt dışı olmak üzere 100’ün üzerinde makale ve birçok kitap bölümü yazdı.

Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof.Dr. Kemalettin Aydın İyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 22.04.2022