“RAMADA GÜMÜŞHANE” DAHA AÇILMADAN BEŞ YILDIZLI TANITIM YAPTI

Arazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Araz, Ankara’da 5.si düzenlenen Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde turizm ve inşaat sektörüyle ilgili yaptığı açıklamada, özel sektör temsilcileri olarak Gümüşhane’deki turizm potansiyelini ve yapılan işleri değerlendirdi. Gümüşhane’de bir çok girişimin öncüsü olan Araz, Ankara’da tur operatörlerinin ve turizmle ilgili sektör temsilcilerinin dikkatini çekmeyi başardıklarını ifade etti.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 9-12 Şubat tarihleri arasında 4 gün süren, 5. Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri’ne Gümüşhane’den onlarca yerli marka katılarak Ankara’da yaşayan Gümüşhanelilerin memleket hasretini dindirdiler. Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte sirondan kuymağa, pestilden kömeye bir çok yerel tatlar da ikram edildi.

Gümüşhane’de bir çok sektörde öncü olmayı başaran Arazlar A.Ş., turizm konusunda da yaptığı girişimlerle son dönemde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Arazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Araz yaptığı açıklamada ’ Arazlar A.Ş. 01.01.1992 yılından bu tarafa faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketimiz, lastik bayiliğinden TSE belgeli parke taşı ve TSE belgeli bordür taşı üretimine, taş ocağından TSE belgeli beton üretimine kadar bir çok noktada Gümüşhane’de öncü olmuştur. Dünyanın dört bir yanından yaptığımız araştırmalar sonucunda şehrimize kazandırmak istediğimiz ‘marka’ imajını da zamanla ele alarak turizm konusunda eşsiz bir çalışmaya imza atacağız. Bu noktada şirketimiz Gümüşhane’de bir çok alanda gerçekleştirmiş olduğu ilklere bir yenisini daha ekleyerek bölgemizin ihtiyacı olan 250 yatak kapasiteli, yüksek standartlı otel yatırımına başlamış olup hızla yapımına devam edilmektedir. Planlamalarımıza göre otelimizin 2017 Turizm sezonuna yetişmesi beklenmektedir. Dünyaca ünlü otel markası Ramada Hotel artık Gümüşhane’de hizmet verecektir’ dedi.

Gümüşhane’nin turizmde atılım yılı olarak 2017 yılını belirlediklerini ve Ankara Gümüşhane Günleri etkinliğinin de bunun için bir fırsat olduğuna değinen Araz; ‘Gümüşhane, coğrafyası ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası turizm pazarlarına açılımı kolay ve sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından çok zengin olan Doğu Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Bölgemiz ve ilimiz, doğal güzelliklerin sunduğu kaynaklar açısından Türkiye’nin diğer bölgelerinden farklı bir yapı ve potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin bilincinde hareket ederek doğal ve kültürel alanları en verimli şekilde kullanarak, buraların ruhunu koruyup insanlarımızı bambaşka bir duyguya götürmek için şehrimizde hummalı bir turizm ve tanıtım çalışması sürmektedir. Başta Gümüşhane Valiliği olmak üzere kurumlarımızın tümü turizm konusunda omuz omuza vermiş gerek yatırımlarla gerek tanıtım çalışmalarıyla ellerini taşın altına koymuşlardır. Biz de özel sektör işletmecileri olarak bu uyumlu çalışmanın yanında yerimizi alarak büyük bir yatırım girişimiyle Ramada Hotel’i Gümüşhanemize kazandırdık. 40 milyon TL’lik bir yatırımla kurduğumuz, 5 yıldızlı otelimizde 250 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Ramada Hotel Gümüşhane, bu bölgede bugüne kadar konaklama alanında yapılmış en büyük yatırım olup, bölgenin konaklama ihtiyacını karşılayacaktır. Yüksek standartlarda dizayn edilen 1 Kral dairesi, 10 suit ve 95 standart odadan oluşan farklı kategorilerde toplam 106 odası ile hizmete girecektir. Odalarımızın tamamı misafirlerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak standartlara sahiptir. Gümüşhane’de, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, güzel ve bir o kadar ünlü yaylalarımızın, koruma-kullanma dengesi içerisinde diğer turizm çeşitlerini destekleyici unsur olarak değerlendirilmesi ve kalış süresinin uzatılması hedeflenmektedir. Yayla turizminin gelişmesi için Karadeniz Bölgesi’nde oluşturulan ve Turizm Gelişim Koridorlarından biri olan ‘yayla koridoru’ kapsamında turizmin türleri olan kamp, kayak, mağaracılık, yamaç paraşütü, rafting, binicilik, balon, balık avlama, foto-safari ve bungee jumping gibi macera sporları ile çeşitlendirilmesi ve bu macera sporlarının gelişmesine yönelik planlama çalışmalarının yapılması düşünülmüştür. Bu bağlamda şehrimizin kanayan yarası olan konaklama problemine kalıcı bir çözüm üretmek için girişimde bulunduğumuz Ramada Hotel Gümüşhane, turizmde konaklama ihtiyaçlarımızın tümüne cevap verecektir’ diye konuştu.

Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri için özel olarak çalıştıklarını ifade eden Araz, konuşmasına şöyle devam etti; ‘Stantlarımız için özel olarak çalıştık. Şehrimizde turizm konusunda oldukça büyük adımların atılmasının ardından burada özenilmemiş stantlarla halkımızın karşısına çıkamazdık. O sebeple hem Gümüşhane’den hem Ankara’dan aldığımız profesyonel teknik destek ile bu stantlar ortaya çıktı. Stantlarımızın Arazlar A.Ş. için olanında, Arazlar A.Ş. tanıtım broşürü, Arazlar İnşaat’ın Torul’da yapmış olduğu evlerin satışı için oluşturduğumuz satış broşürü bulunmaktadır. Bunların yanında misafirlerimize çeşitli yöresel lezzetleri de ikram etmeyi ihmal etmiyoruz. Ramada Gümüşhane için oluşturduğumuz stantta ise Ramada Gümüşhane’yi anlatan iki adet broşürümüz bulunmaktadır. Standımızda görevli, 3 farklı dili anadili gibi konuşan görevli personelimiz bulunmaktadır. Misafirlerimize, tur operatörlerine ve turizmle ilgili herkese hitap edecek şekilde dizayn edilen Ramada Gümüşhane standı, yöresel lezzetlerin sunumuyla da renkli bir yer halini almıştır. Amacımız Gümüşhane’yi her platformda en iyi şekilde temsil etmektir.’

Araz, fuarda düzenlenen Turizm Panelinde yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin doğal zenginlikleri ve bu zenginliklerin yerli&yabancı turistlerle buluşturulması noktasında gördüğü çözümleri katılımcılarla paylaştı. Konuşmasının ardından yapılan plaket sunumuyla programdan ayrıldı.

5.Ankara Gümüşhane Tanıtım Günleri programına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Arazlar A.Ş. yönetim kurulu başkanı Zekai Araz ve çok sayıda kurum müdürü ile yüzlerce Gümüşhaneli katıldı. Yapılan turizm paneli ve pestil-köme panelinin ardından katılımcılara yapılan ikramların sonrasında program sona erdi.

(Kaynak: Arazlar A.Ş.)