Ramazanda Beslenme/Esra Kale

Diyetisyen Esra Kale / Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğünü atlanmamalıdır. Sahur yapılmaması ortalama 20 saat açlık demektir ki bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine yol açacağından günün daha verimsiz geçmesine, yorgun ve halsiz hissetme, soluk ten, terleme, titreme gibi durumlar yaşamamıza sebep olur. […]

Diyetisyen Esra Kale / Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğünü atlanmamalıdır.

Sahur yapılmaması ortalama 20 saat açlık demektir ki bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine yol açacağından günün daha verimsiz geçmesine, yorgun ve halsiz hissetme, soluk ten, terleme, titreme gibi durumlar yaşamamıza sebep olur. Dolayısıyla sahura kalkmalı ve sahurda  doğru beslenmeye önem vermeliyiz.

Peki, sahurda doğru beslenme nasıl olmalıdır?

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da iftar yemeğidir. İftarda yapılan en büyük yanlışlardan birisi çok kısa bir sürede çok miktarda besin tüketmektir. Beyin doyma emrini ancak 15-20 dakika sonra verir. Bu sürede yenilen fazla miktarda besin, sağlığımız için risk oluşturmakla birlikte kilo almamıza sebep olabilir.  Ayrıca uzun süreli açlıktan sonra kan şekerini hızlı yükselten besinler tüketildiğinde iftardan sonra uyku haline, yorgun hissetmeye neden olmaktadır.

Kısa mesafeli yürüyüşler kalp ve akciğer sağlığının yanı sıra sindirime yardımcı olduğundan iftardan sonra yürüyüşler yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Exit mobile version