REİS’E VE AK PARTİ’YE OY VEREN BÜTÜN SEÇMENLERE TEŞEKKÜR YAZIMDIR

*Türkiye için, mazlumlar için, ümmet için Reis’e ve AK Parti’ye oy veren bütün seçmenlere teşekkür Yazımdır.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu bir gecikmiş teşekkür yazısıdır.

Gecikmenin sebebi ise 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin resmi sonucunun Yüksek Seçim Kurulu (YSK ) tarafından bugün saat 17.00 açıklanmış olmasındandır.

YSK’nın açıkladığı kesin sonuçlara göre: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,59, Muharrem İnce yüzde 30,64, Selahattin Demirtaş yüzde 8,4, Meral Akşener yüzde 7,29, Temel Karamollaoğlu yüzde 0,89, Doğu Perinçek yüzde 0,20 oy aldı. Meclis’te ise AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili ile temsil edilecek.

Kesinleşen bu sonuçlara göre Reis tartışmasız bir şekilde ve ilk turda seçimin galibi, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu. 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy yüzde 51,79 iken bu oran 2018 seçiminde yüzde 52,59 olarak gerçekleşti. Reis kendi oyunu artırmış ve yeni bir başarı elde etmiştir. Madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak yani Ak partinin meclis için aldığı oy oranı son meclis seçimi olan 1 Kasım 2015’de yüzde 49,49 iken 2018 seçimlerinde maalesef yüzde 42,56’ya düştü. AK Parti bu oranla ancak 295 vekil çıkarabildi.

Mecliste çoğunluğu sağlama sayısı olan 301 vekil sayısını tek başına çıkaramayan Ak Parti ittifak yaptığı MHP ile toplamda 344 vekile ulaşabilir durumda. Gönül isterdi ki güçlü bir oranla seçilen Reis’in partisi de yine güçlü bir oranla mecliste temsil edilsin. Dilimizin döndüğü oranda yeterli vekil sayısını Ak Parti’nin neden çıkarması gerektiğini daha önceki yazılarımda anlatmaya çalışmıştım. Ne yazık ki olmadı seçmen kararı böyle tecelli etmiş oldu. Bu durumdan da “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.  Allah bilir siz bilemezsiniz.”[ Bakara / 216 ] ayeti kerimesinde karşılık bulan bir hayır çıkacaktır İnşallah.

AK Parti gerekli incelemeleri, analizleri, değerlendirmeleri mutlaka yapacak asıl olan aziz milletin taleplerine, beklentilerine, duygularına kulak verecektir vermelidir. Yakın zamanda yapılacak olan yerel seçimlere bu bilinçle şimdiden hazırlanılması gerekiyor.

Yüzde 52,59 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan’ı eski sitemin Cumhurbaşkanı yeni sistemin “başkanı” seçerek durmak yok yola devam diyen; daha gelişmiş bir Türkiye için, mazlumlar için, ümmet için Reis’e ve AK Parti’ye oy veren bütün seçmenlere teşekkürü bir borç bilirim.

Sonuçların başta ülkemiz olmak üzere Türk-İslam coğrafyasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Kalın sağlıcakla…