Romanyalı İş Adamları, Gümüşhane’de Üretim Yapan Firmaları Ziyaret Ettiler - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Romanyalı İş Adamları, Gümüşhane’de Üretim Yapan Firmaları Ziyaret Ettiler

Giriş Tarihi: 16 Eylül 2024 - 15:32

Son Güncelleme: 16 Eylül 2024 - 15:32

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Romanya’dan Gümüşhane’ye gelen iş insanları Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri oldu.

Avrupa İşletmeler Ağı’nın Romanya’daki temsilciliğini yürüten şirketin organizasyonuyla gelen heyeti ağırlayan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kamuran Gündüz yaptığı açıklamaad şunları söyledi:

“ Romanya’dan gelen heyetimizi odamızda ağırlayarak, heyetimize ilimiz ekonomik yapısı, ilimizde üretim yapılan sektörler, Organize Sanayi Bölgemiz, İhracat yapılan ürünler, yatırım teşvik sistemi ve ilimizin yatırım avantajları konusunda bilgilendirmelerde bulunarak Romanya’da faaliyet gösteren  KOBİ’ler ile ilimizdeki işletmeler arasında ne tür ticari faaliyetler yürütebiliriz konusunda  görüş alışverişinde bulunduk. Heyetimize Organize Sanayi Bölgemizi gezdirerek yatırım imkanları hakkında bilgi verip, Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızı ziyaret ettik. Geri kalan kısa sürede ise  misafirlerimize ilimizin kültürel ve tarihi zenginliklerini de tanıtmaya çalıştık. Romanya’dan gelen heyetimiz ilimizde üretilen ürünleri tanımaktan ve ilimize yapmış oldukları ziyaretten çok memnun kaldılar. Bizlerde heyetimizi daha kapsamlı bir programda ikili iş görüşmeleri yapmak ve ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek için tekrar şehrimize davet ettik. Kendileri de bu ziyaretten çok memnun kaldılar ve ilimizdeki işletmelerimiz ile Romanya’da faaliyet gösteren firmalar arasında ticari ilişkileri daha üst seviyelere taşımak için gereken tüm desteği vereceklerini ilettiler. “

KOBİLERİMİZ ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELİ

Avrupa İşletmeler Ağı’nın Romanya temsilciliğini yürüten ve  Gümüşhane’ye gelen heyete başkanlık eden  Arhipelago (Afaceri.Ro) şirketi CEO’su Marius Alexa ise şunları söyledi:

“Gümüşhane’yi tanımaktan ve ziyaret etmekten çok memnun olduk. Gümüşhane’de  önemli bir potansiyel var. Güçlü KOBİ’leriniz var. Bizler Arhipelago şirketi olarak  ülkeleri gezerek çeşitli  çalışmalar yapıyor,  bu çalışmalar sayesinde elde ettiğimiz verileri Romanya’daki faaliyet gösteren firmalarımızla paylaşıyoruz. Firmalarımıza danışmanlık ve bilgi akışı sağlayarak gelişmeleri için projeler yürütüyoruz. Gümüşhane’ye ziyaretimiz sonucunda topladığımız verileri de ülkemizde paylaşarak, iki ülke arasında ki ticari hayatın ve işbirliğinin daha fazla gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamıza ve bizleri burada ağırlayan tüm Gümüşhanelilere teşekkür ediyoruz. Bizler için çok değerli ve anlamlı bir ziyaret oldu. Gümüşhane’nin çok önemli doğal ürünleri var. Kültürel açıdan ise adeta gizli bir hazine gibi. Gümüşhane ile Romanya’daki firmalarımız ortak çalışmalar yürütürse bu doğal ürünler çok kolay bir şekilde Avrupa  pazarlarına ulaşabilir. Bizler de bu ortak çalışmaları artırmak ve  işbirliğini geliştirmek için buradayız”

Kaynak: GTSO – 16.09.2024

image_print

HABERLER