Rüstem Demirağ Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıkladı

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü 4. Dönem seçimli genel kurulunu yapacak olan Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığı’na İşletmeci Rüstem Demirağ aday olduğunu açıkladı.

91 Üyeden oluşan Gümüşhane Kent Konseyi’nin 4. Dönem kuruluş çalışmaları kapsamında üyelere SMS mesajı gönderen Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, mesajında 4. Dönem Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’nun 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 13.30 da Gümüşhane Belediyesi toplantı salonunda yapılacağını duyurdu.

Üyelere yapılan çağrının ardından Kent Konseyi başkanlığına adaylığını ilk açıklayan kişi genç işletmeci Rüstem Demirağ oldu.

Rüstem Demirağ konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ BAŞKAN ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM

“Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’in; bir süredir kapalı olan kent konseyimizin yeniden açılması ve 4. dönem çalışmalarına başlanması yönünde ilgililere talimat verdiğini öğrenince; doğup büyüdüğüm, yıllardır ekmeğini yediğim güzel memleketimize vefa borcumu bir nebze olsun ödeyebilmek için Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığı görevine aday olmaya karar verdim.

Bu bağlamda Gümüşhane Belediyesi’nin ilan ettiği 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Saat 13:30’da yapılacak olan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olacağımı vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.

Çok kıymetli hemşerilerimiz;

Kent konseyleri şehirlerde ortak akıl ve istişare kültürünü geliştirmeye yardımcı olan, şehrin sosyal ve ekonomik yapısına büyük destek veren önemli birimlerdir. Şehrimiz için de bugüne kadar önemli çalışmalar yapmış olan kent konseyimize başkan olmamız halinde benimseyeceğimiz yönetim tarzımızda, ortak akıl ve istişare prensiplerimize bağlı kalarak, oluşturacağımız beyin fırtınası ile ortaya çıkaracağımız sinerjiyi, hep birlikte enerjiye dönüştüreceğiz.

Gümüşhane Kent Konseyi’nin var olan kurumsal yapısını daha da güçlendireceğiz. Tüm iletişim kanallarını açarak halkımız ile sürekli irtibat halinde olacağız ve çok sesliliği sağlayacağız. Halkımızın çalışmalarımıza katılımını sağlamak için gayret edeceğiz.

Tüm çevrelere eşit yakınlıkta duran bir hizmet anlayışı içinde olacağız ve herkesin fikrine azami önem vereceğiz, son derece objektif bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.

Genel kurulda seçilecek olan Kent Konseyi yürütme kurulu ile düzenli toplantılar yaparak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamak için neler yapabileceğimizi sürekli araştırıp, uygulamak ve uygulatmak için çalışacağız, emek vereceğiz. Toplantılarımızda alacağımız tavsiye kararlar ile, sadece belediyemizin değil, devletimizin bütün kurumlarının çalışmalarına destek olarak kurumlarımızın halkımıza hizmetinin kalitesini artırmayı hedefleyeceğiz. Kent Konseyimizin meclislerinin aktif çalışmasını sağlayacak ve oluşturacağımız çalışma grupları ile güzel Gümüşhane’mize değer katacak önemli çalışmalara imza atmak için gayret edeceğiz.

Çocukluğumuzdan beri içinde olup, çekirdekten yetiştiğimiz ve lisans eğitimi aldıktan sonra profesyonel olarak, şehrimizde yıllardır icra ettiğimiz ticari hayatımızdaki tecrübemizi ve ideallerimizi şehrimize yansıtmak için çalışacağız. Tüm ekibimizle birlikte kent konseyimizi marka bir kent konseyi; şehrimizi de marka bir kent yapabilmek için; şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlayıp, şehrimizi kalkındırmak için önemli çalışmalar yapacağız.

Ülkemizde aktif olarak çalışan kent konseyleri ile sürekli temas halinde olacağız ve bu kent konseylerinin yapmış oldukları çalışmalardan şehrimiz için faydalı olacak çalışmaları şehrimize taşıyacağız. Kent Konseyimizi, vizyonu geniş ve misyonuna bağlı bir kent konseyi haline getireceğiz.

Doğru, dürüst, şeffaf ve ilkeli bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz, tüm görüşlere değer vereceğiz. Gümüşhane Kent Konseyini, tüm halkımızın tanıması ve çalışmalarımıza katkı sağlamaları için çok çalışacağız.

Çok kıymetli genel kurul üyelerimizin layık görüp bizi başkan seçmesi durumunda, bu liyakati sağlamak için tüm enerjimiz ile çalışarak, gelecek nesillerimize gurur duyulacak eserler bırakmak için ve şehrimizin tarihine adımızı yazdırmak için gayret edeceğiz.

Yapılacak olan Genel Kurulda ortaya çıkacak olacak sonucun şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun.    Rüstem DEMİRAĞ