Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gümüşhane Ziyaretini Tamamladı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, başlattığı il gezileri kapsamında bugün Gümüşhane’yi ziyaret etti.

İlk olarak Valiliği ziyaret ederek Vali Alper Tanrısever ve beraberindeki heyetle valilik şeref defterini imzalayan Bakan Memişoğlu, burada yapılan İl Değerlendirme Toplantısı’nda ildeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri konusunda yöneticilerden bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Kürşat Kırbıyık ve genel müdürlerin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra sağlık tesislerini gezen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık personeli ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. 

Gümüşhane Devlet hastanesi’nde hekimlerden hastaların durumlarıyla ilgili bilgi alan Bakan Memişoğlu, hastalarla ve hasta yakınlarıyla konuştu, gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Gümüşhane Devlet Hastanesi ziyaretinde basın açıklaması yapan Bakan Memişoğlu şunları söyledi:

“Bu güzel günde, güzel bir şehirde, Gümüşhanemizde sağlıkla ilgili istişare toplantıları yaptık, hastanemizi ziyaret ettik. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve İl Sağlık Müdürümüzle beraber çeşitli görüşmeler yaptık. Gümüşhane sağlık anlamında iyi yerlerde, iyi bir hastanesi var, iyi bir sağlık ekibi var. Daha da iyi olacak inşallah. Gümüşhane’de bazı ilçelerdeki hastanelerimizi destekleyeceğiz. İnşallah merkezdeki hastanemizin de yerini güzel bir sağlık kompleksiyle süslendireceğiz. Bununla ilgili planlamalarımız yapılıyor. Bazı hastanelerimizdeki cihaz eksikliklerini tamamlayacağız. Hem yönetim ekibine hem de bütün sağlık ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz sağlık çalışanları, insanları yaşatmak ve onlara iyilik etmek için çaba harcıyoruz. Bu nedenle de insanların bize değer vermesini ve saygı duymasını istiyoruz. Hastalarımız bizim için çok değerli. Ama en önemlisi de hastalanmadan sağlığımızı korumak. Onun için topluma her zaman kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan, hareketsizlikten uzak durmasını, sağlıklı beslenmesini öneriyoruz. Güzel ilimiz Gümüşhane’den şu an itibarıyla ayrılıyoruz. Herkese misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” dedi.

Memişoğlu, Gümüşhane programı kapsamında Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını, MHP İl Başkanlığını ziyaret etti ve esnafla bir araya geldi.

Bakan Memişoğlu’nun ziyaretinin ardından bir değerlendirme yapan Vali Alper Tanrısever de şunları söyledi:

“Gümüşhane’de sunulan sağlık hizmetlerinden genel itibariyle vatandaşlarımız menun. Fakat, bazı eksiklikler var. Özellikle eski hastanenin yerini Sayın Bakan’a bizzat yerinde göstererek arz ettik. Sayın Bakan’dan buranın aktif kullanılabilen bir sağlık kompleksi olmasını istirham ettik. Sayın Bakan da oldukça olumlu yaklaştı. Bakan yardımcılarımızı ve genel müdürlerimizi görevlendirdi bu konuda. Önümüzdeki hafta sağlık müdürümüz de gidecek bakanlığa detayları konuşacaklar. Teknik anlamda altyapıyı hazırladıktan sonra inşallah oraya güzel bir sağlık yatırımı kazandırmış olacağız. Sayın Bakan ziyaretleri esnasında bebek demeden, küçük çocuk demeden, yaşlı demeden herkesle ilgilendi. Gümüşhane’ye karşı olan, Gümüşhanelilere karşı olan sevgisine, saygısına, hürmetine, ilgisine, alakasına teşekkür ediyoruz”

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 02.08.2024