Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’ndan Gümüşhane İçin İsteklerimiz Var

Hasan Pir

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu göreve başlayalı bir ay oldu. Bakan Memişoğlu 2 Temmuz 2024 tarihinde bakanlık görevini devralmıştı.

Bakan Memişoğlu’nun alışılmışın dışında çok kısa süre içinde taşra illerini ziyarete başlaması takdire şayan bir davranış olarak yorumlandı.

Bakan Memişoğlu, 2 Ağustos Cuma günü (yarın) Gümüşhane’ye gelecek.

Gümüşhane’ye son 7 yıl içinde Sağlık Bakanı gelmedi. 7 yıl aradan sonra yarın Gümüşhane’ye gelecek olan Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun ziyaretini bu bakımdan çok önemli görüyoruz.

Sayın Bakan Memişoğlu’na valilik ve ilgili kurumlar, Gümüşhane’deki sağlık hizmetleri konusunda gerekli bilgi sunumları yapacaklardır. Resmî kurumlarca yapılacak bilgilendirmede neler olur, neler konuşulur bilemiyoruz ama, biz basın olarak gördüğümüz önceliklerden bazılarını Bakan Memişoğlu’na iletmek istedik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz genelinde yapılan güzel hizmetlerden biri de sağlık hizmetleridir. Gümüşhanemizde de sağlık hizmetlerinde çok güzel gelişmeler olmuştur.

Gümüşhane Devlet Hastanesi, Dış Sağlığı Merkezi, Aile Hekimlikleri, Evde Sağlık Hizmetleri ve diğer sağlık birimlerinde çalışan hekim, sağlık personeli ve yardımcı personelden Gümüşhaneli vatandaşlar olarak memnunuz.  Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımıza ve bakanlığımız teşkilatına, Gümüşhane’deki ilgili tüm kurum yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Gümüşhane’deki sağlık hizmetlerinin daha üst bir verimlilikte olması için Bakanımız Sayın Prof.Dr. Kemal Memişoğlu’na bazı hususları arz etmek istiyorum:

  1. Modern yeni binası ve imkanlarına rağmen Gümüşhane Devlet Hastanesi hâlâ (B) grubu bir devlet hastanesidir.  Hastanemizin (A) kategorisine yükseltilmesini istiyoruz.
  2. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma, Gastroenteroloji, Nefroloji, Tıbbi Onkoloji ve benzeri alanlarda da hekim atanmasını istiyoruz.
  3. Bazı şehirlerimizde yapılan sağlık kampüsleri gibi Gümüşhanemizde de bir sağlık kampüsü oluşturulmasını ve 1990’lı yıllardan kalma fiziki şartları çok olumsuz olan apartman tarzı binalarda hizmet veren Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Baş Hekimliği, Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil İstasyonu, Aile Hekimliği Merkezi ve benzeri sağlık hizmet birimlerinin bir kampüs içinde toplanmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
  4. Arzularkabaköy Beldemiz gibi aile hekimliği birimi olmayan beldelerimize de aile hekimliği birimlerinin açılmasını talep ediyoruz.
  5. “Evde Sağlık Hizmetleri” ni sağlık sisteminin en çağdaş hizmeti olarak görüyoruz. Bu hizmeti büyük bir özveri ile yapan Gümüşhane’deki değerli doktorlarımıza ve sağlık personeline teşekkür ediyoruz. Evde Sağlık Hizmetlerinde; mesai dışı ve cumartesi pazar günleri de görev yapacak bir nöbetçilik sisteminin devreye alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca; Gümüşhane’de evde sağlık hizmetleri kapsamındaki hastalar için uygulanan randevu sistemi hastaların birçoğunu mağdur ediyor. Ani gelişmeler olduğunda randevusu olmayan hasta için evde sağlık çalışanları gelemiyorlar. Çünkü o anda randevulu bir hasta ile ilgilendikleri için gelemiyorlar ve bu durumdaki hastaların “Acil” e götürülmesini öneriyorlar. Bu da mağduriyetleri artırıyor. Bunun için; evde sağlık hizmetleri ekibine acil isteklere cevap verecek doktor ve sağlık personeli takviyesi yapılması gerekir. Çünkü bu tip hastalar zaten yatalak hastalar, evlerinden çıkma imkanları yok.  Bu en çağdaş sağlık hizmeti için teşekkür ederken, Gümüşhane’de sadece bir doktorun çalıştığını bildiğimiz evde sağlık hizmetinin hem doktor hem de sağlık çalışanları açısından sayıca takviye edilmesini öneriyoruz.
  6. Gümüşhane merkez ilçeye “fizik tedavi” dal hastanesi kurulmasını talep ediyoruz.  Bu konuda Gümüşhane Devlet Hastanesi eski binasının fizik tedavi merkezi olarak tahsis edilebileceğini düşünüyoruz.
  7. Gümüşhane’nin diğer ilçelerindeki sağlık hizmetlerinin de modern binalara kavuşturulmasını ve en modern cihazlarla donatılmasını ve ilçelerimizdeki sağlık kuruluşlarına da mümkün olan en üst seviyede doktor ve sağlık çalışanları ataması yapılmasını talep ediyoruz.

Güzel günler dileğiyle.