Satın Almalarda Öncelikle Gümüşhane Esnafını Tercih Ediyoruz

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer göreve geldikleri ilk günden bu yana belediyeye hiçbir borç yükü bindirmediklerini belirterek, Gümüşhane Belediyesi’ne alınacak bir çivinin fiyatının dahi İhale ve Satın Alma Birimi tarafından yapılan fiyat araştırmasından sonra alındığını söyledi.

Eski yönetim döneminde her müdürlük kontrolsüz bir şekilde alım yaparken, şimdiki dönemde ise Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İhale ve Satın Alma Birimi tarafından belediyeye yapılacak alımlar detaylı bir şekilde incelenip, Başkan Başer’in onayının ardından gerçekleştiriliyor. Öncelikli olarak Gümüşhane esnafının tercih edildiği malzeme alımlarında, 1. sınıf kaliteli ürünleri en uygun fiyata alabilmek için geniş kapsamlı araştırma yapılıyor.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, geçmiş yönetim döneminde gerçekleşen mal alımlarında da birçok yanlışın yapıldığını, yaptıkları fatura incelemeleri sonucunda yapılan mal alımlarında piyasa fiyat araştırma tutanağı bulunmadığı, bulunanlarında imzasız olduğu taraflarınca tespit edildiğini, yapılan bu yanlışların da Gümüşhane Belediyesini ciddi anlamda zarara uğrattığını ifade etti.

Başkan Başer, içinde bulundukları zorlu mali koşullara rağmen göreve geldikleri günden itibaren Gümüşhane Belediyesi’nin esnaf alacaklılara ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirdiğini, esnaf alacaklılara karşı ödemeleri gereken 83,5 milyon TL’lik borcun 56 milyon TL’ye düşürüldüğünü duyurdu.

Göreve başlamalarının ardından yapılan tespitlerde Gümüşhane Belediyesi’nin esnafa 83,5 milyon TL borcu olduğu, bu süreçte ise bu borcun yaklaşık 5 ayda 27,5 milyon TL’sinin ödendiğini ve kalan borcun 56 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Başer, 5 aylık görev süreci içerisinde kimseye borçlanmadıklarını ve tüm alımların ücretlerinin hemen ödendiğini sözlerine ekledi.

Yapılan tüm bu tasarruf tedbirleri ve ekonomik açıdan atılan doğru adımlarla birlikte personel maaşlarının düzenli yatırılmasının yanında borçlar ödenmeye devam ederken hizmetler de ara verilmeden sürdürülüyor.

“Esnafımızı belediyeyi icraya vermeleri için kışkırttılar”

Piyasa borçları nedeniyle esnafların, bazı kimselerin kışkırtmaları sonucu belediyeyi icraya vermeye zorladıklarını altını çizen Başkan Başer, “Biz söz verdik, esnafımıza olan bütün borcumuzu en kısa zamanda bitireceğiz. Belediyemize gereksiz hiçbir şey almıyor ve gereksiz harcama yapmıyoruz. Aldığımız her şeyin ödemesini de hemen yapıyoruz. Görev süremiz boyunca Belediyemizi bir kuruş bile borçlandırmadık. Devletimizin ve vatandaşımızın her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Ancak, Belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları fırsata çevirmek isteyen ve bu anlamda şahsımı ve Belediyemizi yıpratmak isteyen bazı kimseler esnaflarımızı kışkırtarak, bizi zor durumda bırakmak için icraya vermeleri yönünde baskı yapıyorlarmış. Bu bilgiyi bizle bizzat bu olaya şahit olan bazı esnaflar paylaştı. Bunlar çok üzücü şeyler. Kimse bizi vatandaşlarımız ve esnafımızla karşı karşıya getiremez. Hemşehrilerimizin bize emanet ettiği bu görevi Allah rızası için yine vatandaşımızın lehine kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Güümşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 26.08.2024